FC Groningen verliest van FC Midtjylland

Door Redactie 3 reacties

FC Groningen heeft zijn derde oefenduel tegen het Deense FC Midtjylland, waar Oluwafemi Ajilore gespeeld heeft, met 3-2 verloren. Het duel werd afgewerkt in Haren, op het sportpark van V.V. Haren onder toezicht van 800 supporters die de warmte trotseerden. Tijdens de wedstrijd was het zo warm dat afgesproken werd elk kwartier een drinkpauze in te lassen. Voor de FC wisten nieuwelingen Dusan Tadic en Tim Keurntjes het net te vinden.

In de eerste helft startte Pieter Huistra met het volgende team: Nienhuis; Hiariej, Ivens, Granqvist en Stenman; Van de Laak, Ajilore, Sparv, Tadic en Bacuna; Pedersen

Doelmannen Luciano en Van Loo ontbreken nog door blessures, net als Petter Andersson en Danny Holla. Tim Matavz en Thomas Enevoldsen hebben nog vakantie, omdat zij meespeelden op het WK.

Na twee minuten spelen kwam de FC al op voorsprong door een doelpunt van ex-Vojvodina Novi Sad-speler Dusan Tadic, hij scoorde uit een individuele actie. Na de goal ging Midtjylland aanvallender spelen en namen het heft in handen. In de 30e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker, die op naam kwam van Ken Ilso.

In de tweede helft werden alle spelers gewisseld en dat leidde tot de volgende opstelling: Tweede helft: Bakker; Kunst, Lachman, Veldmate en Jansen; Rijsdijk, Kieftenbeld, Metaj, Keurntjes en Garcia; Menting

FC Groningen begon heel fel aan de tweede helft en creëerde veel kansen. In de 58e minuut moest Michael Jansen zich alweer laten vervangen door Leandro Bacuna, doordat hij last had van zijn lies en hamstring. In de 66e minuut wist Tim Keurntjes Groningen weer op voorsprong te zetten met een afstandsschot. Ook na deze goal gingen de Denen veel feller spelen en doelman Steffen Bakker redde een paar keer goed, maar hij kon niet voorkomen dat Jesper Juelsgard uit een vrije trap de 2-2 kon maken. Zeven minuten voor tijd bepaalde Sylvester Igboun de eindstand door de 3-2 te scoren voor Midtjylland.