FC Groningen verslaat Harkemase Boys: 2-1

Door 3 reacties

FC Groningen heeft vanavond in Harkema de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Harkemase Boys met 2-1 gewonnen na een 1-1 ruststand. In de 1e helft speelden veel niet-basisspelers. Enkele feiten over deze wedstrijd staan hieronder.

De opstelling:

van loo
hiariej - svejdik - cahais - metaj
meerdink - holla - levchenko - van de laak
garcia - nijland

Wie normaal gesproken in de basis staan zitten nu op de bank, te weten Berg, Granqvist, Stenman, Sankoh, Lovre, Powel, Matthijs.

0-1 (ca. 20') Meerdink (na een gewedlige solo van Svejdik over het halve veld)
(Svejdik speelt sowieso uitmuntend, zeer solide, mag absoluut niet meer weg wat mij betreft)
1-1 (ca. 41') nadat Hiariej jammerlijk werd afgetroefd, maar gelukkig hebben we De Roover nog

FC Groningen controleert de wedstrijd (zonder te overtuigen), Harkemase Boys scoren uit hun enige kans, 't lijkt Dender wel. Daartegenover staan 3 tot 4 goede kansen voor de FC.

Duidelijk is dat Metaj niet de boogde standin voor Stenman zal zijn. Matige pot. Lev speelt best.

RUST

Bij begin 2e helft erin: Lovre en Stenman, eruit: Lev en Van de Laak

(vanaf nu vertraging in dit verslag, uw verslaggever moet een fietsband lappen nu het nog licht is)
(ook dat nog, een bijkans onplakbaar gat. Maar: gedicht! Nu het gaatje van de FC nog Wink)

Eruit: Holla en Hiariej; erin: Sankoh en Matthijs

En net nu ik het off-topic over kindermishandeling wilde hebben, wat wel degelijk aan voetbal is gerelateerd, zoals gisteren al visueel op het fcg-forum zichtbaar werd gemaakt:

Weer een lek lijkt gedicht:

1-2 Svejdik! (een prachtige vrije schop [onterecht toegekend maar dit terzijde] van Garcia spettert op de onderkant van de lat, vervolgens is onze Tsjechische held er als de kippen bij en we staan voor)

We spelen overigens 4-4-2.

Eruit: Garcia en Nijland, erin: Powel en Berg

De wissels hebben de FC duidelijk goed gedaan. Vlak voor tijd een heel mooi schot voor Berg, keeper van de Froiz'n kan ternauwernood pareren. Daarna een mooie kopbal van Svejdik, de beste man van het veld.

Daarna nog een paar hele beste kansen voor de FC, o.a. Berg. Maar zoals zo vaak deze voorbereiding: het zat niet mee bij het verzilveren van de kansen. De eerlijkheid gebiedt ons trouwens te zeggen dat de 2e helft begon met een paar beste kansen voor de Friezen.

Al met al een wedstrijd om vrij snel te vergeten! Vrijdag de volgende pot: VVOG-uit.