FC Groningen verslaat Heracles Almelo

Door 0 reacties

FC Groningen heeft ziijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. In eigen huis werd Heracles Almelo met 2-1 aan de kant gezet. In de eerste minuut van de wedstrijd maakte Arnold Kruiswijk een eigen doelpunt, maar in de tweede helft kwam Groningen door een doelpunt van Koen van de Laak en een strafschop van Evgeniy Levchenko.

Het was een bar-slechte wedstrijd in de Euroborg waar het op de Noordkant maar liefst 35 graden was in de zon. Na de aftrap was het gelijk al raak, het snelste doelpunt ooit in de Eredivisie was gevallen. Maar helaas wel aan de verkeerde kant. Door miscommunicatie tussen Bas Roorda en Arnold Kruiswijk was het al na 9 seconden raak in eigen doel. Groningen wist niet waar ze het zoeken moesten, en de slechte arbitrage hielp hun daar ook niet echt bij. Vooral de verdediging stond lang niet goed op zijn plek. Ook kwamen passes van het middenveld naar de voorhoede niet aan, simpelweg omdat ze of te hard waren of omdat ze niet zuiver werden geplaatst. Groningen gaat met een achterstand de rust in. Direct na de rust gaat het door fouten in de achterhooede bijna weer mis. Groningen komt daaarna wel wat beterin zijn spel, mede door Levchenko, die direct na de rust inviel voor Lovre. Fledderus jut de Noordcurve wat op en iedereen heeft er weer vertrouwen in, evenals de ploeg en via Van der Laak wordt het 1-1. Even later krijgt Nevland een duw in het strafschopgebied en schiet Levchenko de bal vanaf de 11 meter het doel in. Groningen drukt door via de ingevallen Cornelisse maar weet helaas niet tot scoren te komen.

Blunder

De wedstrijd stond natuurlijk in het teken van het misverstand tussen Roorda en Kruiswijk. "De bal wordt teruggespeelt, en ik wil hem verder terug spelen naar Bas. Ik raak hem op de ene of ander manier verkeerd en hij zeilt zo het doel in. Dan kan je wel door de grond zakken. En zeker tegen een moeilijke tegenstander als Heracles, want zo mag je het wel noemen, is een achterstand na tien seconden natuurlijk vreselijk moeilijk weg te werken." aldus de doelpuntenmaker.Of ze misschien gespannen zijn voor de wedstrijd tegen Partizan Belgrado antwoord Kruiswijk:" Tuurlijk speelt dat mee als je op het veld loopt. Je weet wat er donderdag komen gaat. Misschien hadden we onze aandacht daarom niet goed bij de wedstrijd. We hebben dit nu achter de rug en we zien donderdag wel hoe het loopt." FC Groningen staat na 3 wedstrijden 3e met 7 punten.