FC Groningen verslaat moeizaam FC Emmen met 1-0

Door 0 reacties

De Trots van het Noorden heeft vandaag in Hoogeveen met 1-0 gewonnen van FC Emmen. In de tweede helft wist invaller Leandro Bacuna te scoren. Het doelpunt werd gemaakt vanuit een makkkelijk gegeven strafschop. De wedstrijd was zeker niet hoogstaand. Uiteraard zal de FC op zondag twaalf augustus er klaar voor moeten zijn. In Enschede wacht FC Twente.

Heteerste bedrijfkende weinig hoogtepunten. Verdediger Van Dijk was de gevaarlijkste man van de Trots van het Noorden.Wat Maaskant voor ogen heeft, lukte aardig. Het inschuiven van de verdediger zorgde voor redelijk wat dreiging. Virgil van Dijk nam zelfs het vijandige doel onder vuur. Zijn schot ging echter over.

Dreiging
Na dewelbekende theepauze drong de Trots van het Noorden meer aan. De ploeg van Joop Gall kwam in de tweede helft er nauwlijks meer aan te pas. In de eerste helft werden de gastennog af en toe gevaarlijk.Spits David Texeira kopte in de65e minuut het leer naast het doel van Zeinstra.In de zeventigste minuut kwamStefano Magnasco in het veld voor Lorenzo Burnet. Paar minuten later leverde de eerste actie van de backpenalty op.Leandro Bacuna ging achter de bal staan. Zonder aarzeling zette hij de strafshop om in een 1-0 voorsprong. Deze stand was tevens de eindstand.

Volgende week donderdag, de tweedevan augustus, treed de FC Groningen aan tegen Osasuna. De wedstrijd tegen deze Spaanse opponent is een goede test om te kijken hoe de FC ervoor staat.

Scoreverloop: 72e minuut, Leandro Bacuna 1-0 ( strafschop )

Opstelling FC Groningen: Van der Lei; Kappelhof, Van Dijk, Sparv, Burnet (70. Magnasco); Kieftenbeld, Van Moorsel, Kwakman; Schet, Texeira (77. Zeefuik) en Suk (46. Bacuna )