FC Groningen verslaat Volendam in matige wedstrijd: 2-1

Door 1 reactie

FC Groningen heeft zich dinsdagavond gerevancheerd van de nederlaag tegen BV Veendam. In Aduard werd FC Volendam met 2-1 opzij gezet. Voor rust was Andreas Granqvist vanaf de stip trefzeker en Pedersen kopte in de tweede helft een voorzet van Tadic binnen. In de slotminuten redde Van der Werff de eer voor Volendam door een vrije trap fantastisch binnen te schieten.

Ruim 2200 toeschouwers zagen hoe Granqvist in de 33e minuut een makkelijk gegeven penalty wist te verzilveren. Voor de goal van Granqvist waren er nauwelijks kansen te noteren en was het een zeer matige wedstrijd.

Zeventien minuten na rust was het Nicklas Pedersen die een voorzet van Dusan Tadic raak kopte en daarmee de wedstrijd besliste. Koen van de Laak vergat het na om voor de 3-0 te tekenen nadat hij de keeper al omspeelt had vergat hij te scoren. Hij schoof de bal met links net naast het doel. In de slotfase tekende van der Werff voor de 2-1 eindstand. In de absolute slotminuut mocht FC Volendam-speler Sterk voortijdig douchen nadat hij zijn tweede gele kaart ontving van scheidsrechter Kamphuis.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Hiariej, Ivens, Granqvist, Metaj; Kieftenbeld, Bacuna (46’ Van de Laak), Sparv (78’ Jansen); Enevoldsen (68’ Garcia), Pedersen (68’ Matavz), Tadic.

Scoreverloop: 33’ Granqvist (strafschop) 1-0; 62’ Pedersen (Tadic) 2-0, 87’ Van der Werff (vrije trap) 2-1.

Scheidsrechter: Kamphuis
Rode kaart: 90’ Sterk (2x geel)

Zaterdag reist FC Groningen af naar Duitsland om daar een oefenwedstrijd te spelen tegen Rot-Weiss Oberhausen. Meer informatie over de wedstrijd vindt je hier .