FC Groningen weet niet te winnen van KAA Gent (3-3)

Door 0 reacties

De Trots van het Noorden heeft vandaag in Oliva gelijk gespeeld tegen de Belgische middenmoter. De mannen van Maaskantgingen rusten met een 1-0 voorsprong. Dit doelpunt werd gescoord door Michael de Leeuw. Op aangegeven van Lorenzo Burnet wist de middenvelder met zijn hoofd te scoren. Na rust werd er veelvuldig gescoord in Spanje. Binnen vijf minuten wist Groningen de score te verdubbelen. Op aangeven van de Fin Sparv wist Andraz Kirmgoalie Frank Boeckxvan Gent te verschalken ( 2-0 ). Het fenijn zat in de staart van de wedstrijd. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd werd er vier keer gescoord. Driemaal door Gent en nog een keer door FC Groningen. De Belgen kwamen dankzij Coulibaly en Conté langszijkomen ( 2-2 ). Vijf minuten voor tijd leek de oefenwedstrijd beslist. Een prachtige vrije trap van de Zweed Rasmus Lindgren leverde de Trots van het Noorden een 3-2 voorsprong op.In de 87e minuut kwamen de manschappen van trainer Victor Fernandez weer langszij. De Spanjaard, tevens landgenoot van de trainer,Alvarado Jun Albert Andreu voelde zich als een vis in het water in zijn eigen land. Hij scoorde de 3-3, dit was tevens de eindstand. FC Groningen weet dus drie keer te scoren, maar houdt aan deze wedstrijd geen goed gevoel over.

De opstelling was als volgt: Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Lindgren (86’ Ajilore), De Leeuw, Sparv; Schet, Texeira (76’ Zivkovic), Kirm (76’ Kostic)

Morgen speelt de FC haar laatste wedstrijd in Spanje. Nabij Valencia zal de ploeg van Maaskant de degens gaan kruisen met NAC Breda. Deze wedstrijd zal ook om half vier worden afgetrapt. Tegen NAC zal trainer Maaskantelf andere spelers vanaf de aftrap laten spelen. Aan de elf spelers de schone taak om hun beste been voor te zetten. Maaskant heeft nog vraagtekens voor drie posities. Wij denken datTexeira, Sparv en Schet niet zeker zijn van een basisplek tegen FC Utrecht volgende week zondag. Zoals het nu lijkt zal Rasmus Lindgren een plaats krijgen in de basis tegen FC Utrecht. Maaskant is zeer tevreden over de Zweed, aldusFrederick Stokkerop twitter