FC Groningen wint bij ZEC met gemak van RWE Eemsmond(0-20) Sørloth scoort viermaal

Door Lukas van der Wal 3 reacties

FC Groningen heeft vanavond met gemak gewonnen van RWE Eemsmond. Op het gezellige sportpark van ZEC in Zandeweer (785 aanwezigen) won groen-wit met ruime cijfers. De belangstelling had groter kunnen zijn, alleen het weer en Delfsail gooiden roet in het eten. De mannen van Ernest Faber stonden bij rust al met 10-0 voor. Goalie Jacco Knol werd voor de theepauze gepasseerd door Linssen (2x), Hooiveld (had een rustige avond), Van Weert (2x), Drost (2x), Reijnen, Rusnák en Hateboer.

In de theepauze wisselde Faber (nagenoeg) het volledige elftal, alleen keeper Van der Lei mocht blijven staan. De goalie verving Sergio Padt, die wegens een griep (?) afwezig was. Na rust opende Sørloth de score vanaf de elf meter (11-0). De Noor scoorde in de tweede helft in totaal drie keer. Idrissi scoorde de 12-0, hierna voltooide Sørloth zijn hattrick. Uiteindeljk won de FC met 20-0 van RWE, de overige productie werd gescoord door De Vos, Idrissi (2x en miste tevens een pingel), wederom Sørloth en Hoesen(2). De doelpunten werden zo mooi verdeeld over de beide helften..

De eerstvolgende wedstrijd is op maandag 4 juli. FC Groningen speelt dan in Zweden tegen Djurgårdens IF. We reizen vermoedelijk de Trots van het Noorden achterna, dus wie weet een mooie reportage.....