FC Groningen wint derde uitduel van dit seizoen - 0-1

Door 1 reactie

De Trots van het Noorden is er in geslaagd de derde uitzege van dit seizoen bij te schrijven. In Breda won de brigade van Robert Maaskant met 0-1. Wie anders dan Michael de Leeuw zou het vonnis voltrekken. De spits werd rond de tachtigste minuut aangespeeld door Schet die vanaf de linker kant de bal bij de tweede paal kon neerleggen. De Leeuw schoot de bal in de verre hoek. De thuisploeg kwam daarna zowaar tot een slotoffensief. De gelijkmaker hing in de lucht maar Luciano zou een paar keer goed redden, waaronder (onbedoeld) met zijn hoofd. De wedstrijd wasvan een matig niveaumaar de winst is binnen en het resultaat telt.Onze FC stijgt (voorlopig) naar een tiende plaats.

eerste helft
De thuisploeg trapte af en de eerste kans die zich zou aandienen was voor Zeefuik. Hij kopte de bal ruim naast na een voorzet van Schet. Het duel kabbelde op en neer, toch waren het de geelzwarten die tijdens een korte fase probeerden de gasten terug te drukken. Van Dijk ging op de bon na een verkeerde inspeelpass, hij gleed weg en hield een tegenstander vast. De vrije trap vlak bij de zestienmeterlijn voor Luciano werd weggewerkt.

Even daarna zou Kirm op de helft van de tegenstander opkomen over de linkerkant. Hij zette de bal voor, doelman Ten Rouwelaar werkte de bal niet goed weg en De Leeuw haalde acrobatisch uit. De bal landde tot onze ontzetting op de paal. Wat een pech ook.

Tim Sparv schoot even later naast, na een goede interceptie van Schet. Na zo'n twintig minuten kwam er de eerste kans voor de geelzwarten. Luciano was gepasseerd maar Burnet kon de bal voor de doellijn wegwerken. Aanvaller Seuntjes was de gevaarlijkste man aan Breda kant, vlak voor de pauze was hij weer dichtbij de openingstreffer. Lucianokeerde diens inzet.

Tussen de bedrijven door was ook Kirm op de bon geslingerd na een overtreding op Hadouir. Vlak voor de rust kwam Kappelhof in botsing met Luciano. Beiden konden gelukkig verder.

tweede helft
De gasten probeerden het spel naar zich toe te trekken. Gudelj maakte een smerige overtreding op Kieftenbeld die niet werd bestraft. NAC lanceerde Seuntjes die hard naast doel van Luciano schoot. Het spel bleef lange tijd op en neer golven zonder wederzijds tot echte kansen te komen.

Na een uur vloog een NAC corner zijwaarts over Luciano heen. De Leeuw ruimde de bal op met een mooie omhaal. De wedstrijdminuten tikten door en het was goed te zien waarom beide ploegen zo laag op de ranglijst staan. Over en weer werd er veel balverlies geleden, creativiteit ontbrak en het niveau was matig. Beide ploegen wilden absoluut niet verliezen.

Met nog tien officiële minuten te gaan kwam Schet in balbezit en sprintte richting achterlijn. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht en Michael de Leeuw werd de matchwinner 0-1. De thuisploeg kwam tot een slot offensief. Van Dijk kwam nog in botsing met Luciano die de bal kon wegwerken. Gelukkig kondenbeiden doorspelen. Scheidsrechter Vink trok er ruim zes minuten extra tijd bij. De beste redding die Luciano vanavond had was onbedoeld met zijn hoofd. Gudelj schoot in de blessuretijd van dichtbij kiezelhard op doel en via het hoofd van de Braziliaan, vloog de bal over het Groninger doel.

FC heeft een belangrijke zege geboekt en hadanders bij weer een verliesbeurt aansluiting gevonden bijde onderste plaatsen. Laten we hopen dat dit onze spelersgroep vertrouwen geeft en dat deze nuttige winst naar meer smaakt!.