FC Groningen wint in de beker van ADO den Haag(1-0)

Door 3 reacties

De Trots van het Noorden heeft haar supporters een goede dienst bewezen. Op deze bekerkraker waren ongeveer 12000 toeschouwers afgekomen. De wedstrijd kwam ongeveer na een half uur los. Na een aftastende fase nam de FC het heft in handen. Danny Holla werd door Kwakman in de 22e minuut afgehouden van een doelpunt. In de 33e minuut kwam de trein, Kirm en Burnet op gang. Na een keurige actie kon Kirm voorzetten op Micheal de Leeuw. De aanvallende middenvelder kopte feilloos binnen. Voor rust had de FC de wedstrijd al moeten beslissen. Door een fout van goalie Zwinkels, schoot Kirm snoeihard op de lat. Via de lat kwam het leer terecht bij De Leeuw. De middenvelder kopte al duikend de bal op de goal. Zwinkels herstelde zijn fout.

In de tweede helft ging de FC verder waar ze de eerste helft waren gebleven. De Trots van het Noorden hield ADO goed onder druk. Grote kansen waren echter in het tweede bedrijf spaarzaam. Een Kopbal van Sparv na een vrije trap ging over, een afstandsschot van Kieftenbeld werd goed gestopt door de keeper van ADO. Schot van Invaller Schet werd gepakt door goalie Zwinkels. Danny Holla was dreigend voor de Hagenezen via een vrije trap bij de zestien. Luciano, stond goed opgesteld en had weinig moeite met de inzet van de oud-Groninger. FC Groningen kwam in de blessuretijd nog goed weg. Via een scrimmage ging een schot van ADO over het doel.

FC Groningen bekert door de 1-0 zege verdient verder. Ado den Haag leek geen zin te hebben in het bekeravontuur. In de laatste acht minuten van de wedstrijd toonde ze enige inspiratie. De mannen van Maaskant waren gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Bacuna, Kirm, Van Dijk en Kieftenbeld vielen in positieve zin op. Zeefuik kon zich wederom niet onderscheiden met een treffer.

De Trots van het Noorden kan nu rustig afwachten op de volgende tegenstander. De horde, ADO, is in ieder geval genomen. Het bekertoernooi is voor de FC de kortste route naar Europa. We zijn goed onderweg, voor Maaskant en Co is het nu deurbroezen geblazen. Aanstaande Zondag wacht om half 1 in eigen huis NEC uit Nijmegen voor de competitie.