FC Groningen wint in een matige partij van Heracles 2-0

Door 3 reacties

In een waterkoude maarvolle Euroborg heeft FC Groningen een belangrijke overwinning behaald. Belangrijk, omdat de concurrentie, Heerenveen, NEC en PSV punten lieten liggen. Garcia en Berg scoorden de beide doelpunten al in de eerste helft.

Sommige wedstrijden zijn niet om aan te zien. Het is dan altijd wel een dooddoender dat je kan zeggen oke, maar we hebben de drie punten in de tas. En zo was het zondagmiddag eigelijk ook in de Euroborg. Een kwartier had FC Groningen weer nodig om wat warm te draaien. In dat eerste kwartier was er veel balverlies van achteruit en het tempo ( baltempo )was gewoon weer te laag. Holla grossierde in het eerste kwartier in veel foutieve pases, waardoor Heracles toch een overwicht kon maken op het middenveld. Echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Luciano, maar de dreiging was er steeds wel. Toch was het FC Groningen die de echte kansen kregen. Garcia was al na een paar minuten net te laat bij de eerste paal en Levchenko haalde een keer verwoestend uit, maar de bal ging net over de kruising van paal en lat. In de 38e minuut was het wel raak. De hard werkende Martijn Meerdink die doorkwam aan de buitenkant zette de bal voor en Garcia tikte de bal eenvoudig binnen 1-0. Een paar minuten later via een vrije trap van Garcia rommelde de bal door het strafschopgebied en Berg kon zijn 15e doelpunt aantekenen dit seizoen. 2-0 De kansen kwamen tot stand doordat het baltempo omhoog ging, het 1x raken, waardoor Heracles in de problemen kwam.

In de tweede helft vond FC Groningen het wel best.Op een kans van Granqvist na, die met de rug naar het doel stond gebeurde er eigelijk niet veel bijzonders. Heracles was veel meer aan de bal. Ricky van de Berg schoot de bal nog eens een keer hard op de lat. Wat vooral opviel was de ruimte die bij Hieraj lag. Meerdere malen werd hij er uitgelopen door invaller John van Heracles. De voorzetten die daaruit voortkwamen brachten echter weinig of geengevaar. De tweede helft ginguiteindelijk uit als een nachtkaars, meer door het achteruit verdedigen van FC Groningen dan druk te zetten naar voren..

Voor de wedstrijd kreeg ik van twee vaste supporters nog een complete uitleg over de lijnen die uitgezet moesten worden op het veld, maar na de wedstrijd was er voor mij maar één lijn, rechtstreeks naar het supportershome voor een warme gehaktbal, denkend aan die drie punten die tochin de tas zaten.

Volgende week zaterdag PSV thuis. Mochten we weer drie punten pakken dan staan we daar ook boven en onze buren uit Friesland kunnen dan hun billen dichtknijpen, want die hebben we ook in het vizier.

FC Groningen: Luciano da Silva, Hieraj, Sankoh, Granqvist, Stenman, Meerdink, Holla, Van der Laak, Levchenko, ( 72e m femi ) Berg, Garcia.

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Maertens, Wuytens, Looms, Quansah, Van den Berg, Fledderus, Douglas, Schulmeister ( 69e m Da Silva ), Hakola ( 45em John )

Geel: Hieraj,Sankoh,Garcia,