FC Groningen wint in eigen huis van NAC

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vanavond een zeer belangrijke overwinning geboekt op angstgegner NAC Breda. In eigen huis werd de ploeg van trainer Ernie Brandts met 3-1 verslagen. Doelpuntenmakers aan Groningse zijde waren: Fledderus, Nevland en Koen van de Laak. Edwin de Graaf had namens de gasten, de spaning tussentijds teruggebracht naar 1-1.

Opmerkelijk in de opstelling van FC Groningen was dat Gibril Sankoh wederom in de basis startte. De verdediger kreeg in het vorige duel tegen PSV er flink van langs van trainer Ron Jans. Het leek dan ook voor de hand liggend dat Ondrej Svejdik zijn plek zou overnemen maar, de trainer hield zijn vertrouwen in Sankoh. Paul Matthijs kwam door de blessure van Evgeniy Levchenko samen met Rasmus Lindgren op het middenveld te spelen.

Groningen start goed aan de wedstrijd, Mark Jan Fledderus die ook weer in de basis mocht starten tekent aan voor de 1-0. De wedstrijd is zes minuten onderweg wanneer Erik Nevland wordt vrijgespeeld. De Noor haalt van afstand uit, NAC doelman Edwin Zoetebier heeft de enige moeite met de inzet van Nevland, waardoor het voor Fledderus een koud kunstje is om de rebound tegen de touwen te werken. De mannen van FC Groningen gaan met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft komt NAC langszij, Edwin de Graaf passeert Bas Roorda. Mike Zonneveld speelt de bal na een mooie actie af op Edwin de Graaf. Op een afstand van elf meter heeft hij er geen enkel probleem mee de bal in het doel te werken. Groningen komt echter weer op voorsprong, via combinerend voetbal van Suarez en Antoine van der Linden, wordt oud-FC Gronignen speler Kurt Elshot aan de kant gezet. Van der Linden krijgt de bal voor en goaltjesdief Erik Nevland weet goed voor zijn directe tegenstander te komen en vervolgens de bal in meteen in het vijandelijk doel te leggen,2-1. Het werd allemaal nog mooier voor de Trots van het Noorden. Door een counter kunnen Nevland, Suarez en de ingevallen Meerdink uitbreken. In een meertal situatie krijgt uiteindelijk Martijn Meerdink ter hoogte van het strafschopsgebied de bal. Mike Zonneveld bedenkt zich niet en legt de neo-international tegen het gras. Scheidsrechter Dick Jol tolereert dit niet en toont Zonneveld een rode prent. Groningen krijgt een strafschop, en het Groningse feestje kan niet meer stuk als Koen van de Laak vanaf de penalty stip raak schiet. Drie belangrijke punten in de strijd om de play-offs.