FC Groningen wint in Spanje van KV Oostende(1-0), Aanvaller Alexander Sørloth begint goed en scoort

Door Lukas van der Wal 4 reacties

FC Groningen heeft vandaag haar eerste duel van 2016 gewonnen. in het Spaanse Jerez de la Frontera speelde de Trots van het Noorden een oefenduel met KV Oostende, de nummer 4 van België. Het was geen gewone wedstrijd want er werd viermaal een half uur gespeeld. Na 120 minuten stond er een 1-0 eindstand op het scorebord door een treffer van aanwinst van Alexander Sørloth, uit een assist van Bryan Linssen.

In deze wedstrijd kregen 23 fitte spelers de gelegenheid om speeltijd op te doen. Sergio Padt (enkel) en Mimoun Mahi (bovenbeen) speelden niet, Rasmus Lindgren speelde in totaal één minuut, de Zweed moest de strijd staken na zijn invalbeurt in de 61e minuut, nadat hij een bal keihard tegen de borst had gekregen. De confrontatie tegen de Belgen ging gelijk op. Door de overwinning won de FC voor het eerst in drie jaar een oefenduel op een wintertrainingskamp. In 2013 werd destijds met 1-0 gewonnen van AFC. Groenwit traint morgen en zondag nog in Spanje en keert dan terug naar Nederland.