FC Groningen wint in Waalwijk

Door 0 reacties

FC Groningen heeft in Waalwijk drie punten weten te behalen, daardoor ligt de ploeg van trainer Ron Jans nog prima op schema. Het was immers een doel om bij de winterstop 30 punten in het bezit te hebben. Tegen RKC werd het 0-2, Koen van de Laak schoot een penalty tegen de touwen. In de tweede helft beslistte Erik Nevland het duel door het tweede Groningse doelpunt te scoren.

RKC begon sterk aan de wedstrijd alleen vond men meerdere malen de paal of laat. Geluk voor FC Groningen doelman Bas Roorda, maar het zat de ploeg van trainer Mark Wotte dan ook niet mee. Zo werd in de 25ste minuut van de wedstrijd speler Hans Mulder met een rode print van het veld gestuurd. De jongeling had Koen van de Laak die voor open doel stond naar de grond gehaalt. Van de Laak ging zelf achter de bal staan en schoot vanaf elf meter raak, hoewel doelman Jurgen Wevers er nog dichtbij zat.

Groningen drong wat meer aan, maar speelde de man meer situatie niet uit. In de tweede helft kwam dan toch het tweede doelpunt van FC Groningen. Een vrije trap op het middenveld de trap die werd genomen door Danny Holla kwam terecht bij Glen Salmon die met zijn hoofd de bal voor de voeten van Erik Nevland bezorgde. De clubtopscoorder wist hier wel raad mee en schoot zijn negende competitiedoelpunt tegen de touwen. Het was juist Glen Salmon die de assist op zijn rekening mocht schrijven, de Zuid Afrikaan speelde zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen. Hij komt na de winterstop uit voor NAC Breda.