Laat ons weer eens juichen, 0-1 winst tegen Ado Den Haag

Door 2 reacties

FC Groningen heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de uitwedstrijd in en tegen Den Haag winnend af te sluiten met 0-1. Matchwinner werd Tim Sparv die na ruim een half uur koppend, de vrije trap van Schet in het doel wist te werken. FC wist zich tijdens de openingsfase onder de Haagse druk uit te knokken, kwam steeds beter in het spel en gaf weinig kansen weg. Hagenees Meyers had er rond de tiende minuut met direktrood eraf gemoeten, hijtrapte de doorgebroken Zeefuik onderuit. Tijdens de tweede helft golfde het spel over en weer. Het spel niveau zakte steeds verder weg. Den Haag probeerde de gelijkmaker te forceren. Vicento wist tegen het laatste kwartier na een corner, verwoestend met een stuit op het FC doel te schieten. Via de hand van Luciano belandde de bal op de lat. Het liep gelukkig allemaal goed af en er heerst nu grote opluchting bij onze spelers en TS want het eerste resultaat is nu behaald. Dit smaakt naar meer!

eerste helft
FC werd meteen onder druk gezet en Sparv (die verder goed speelde) beging de eerste overtreding na 16 seconden. De vrije trap van "Hagenees" Holla had geen gevolgen. De groen gele ooievaars bleven drukken maar kregen geen grote kansen. De gasten probeerden er uit te komen maar de passing was vaak te slordig. Luciano moest één keer gestrekt anticiperen op een Haagse schuiver. Magnasco en wederom Luciano haalden een gevaarlijke voorzet eruit, binnen de eigen zestien. Ado speler Meijers kreeg na een spaarzame groen witte uitbraak geel, waar rood op zijn plaats was. Zeefuik (die kon terugkijken op een prima eerste helft)manouvreerde zich in doorgebroken positie en werd onderuit geveegd. Ongelofelijk! Bacuna nam de vrije trap. Zijnschot werd te gemakkelijk onderschept en onze Leandro moest "corrigerend" optreden om de tegenstoot te voorkomen, hetgeen hem prompt op een gele kaart kwam te staan.

Bacuna zou kort daarna doelman Coutinho aan het werk zetten met een afstandschot. De keeper tikte de bal uit het doel. De gasten kropen steeds meer uit hun schulp maar het aanvalsspel was te slordig en te onsamenhangend waardoor de groengele snavels het spel weer konden overnemen. De mooiste FC aanvalkwam na een minuut of vijfentwintig. Van Dijk stoomde op over de middenlijn en bediende Schet die vervolgens vanaf de rechterkant een prachtige voorzet gaf op Zeefuik die helaas net over het doel kopte. Van Dijk zou kort daarna voorkomen dat Poepon uit een tegenaanval zou gaan scoren.

Na ruim een half uur kreeg onze FC een vrije trap. Schet nam de bal vanaf de rechterkant en bediende Sparv die de 0-1 wist binnen te koppen. De ooievaars probeerden voor de rust gelijk te komen maar kregen geen kansen. De Leeuw zou in de slotfase uit de draai op het vijandelijke doel schieten. Zijn inzet was te zwak ingeschoten.

tweede helft
FC ging tijdens de beginfase teveel achteruitleunen. De Hagenezen mochten het spel maken. De Leeuw kreeg een gele kaart na een overtreding op Toornstra. Holla zou even later snoeihard voorlangs schieten. De controle kwam daarna terug bij de groenwitten. Ook Wormgoor zou nog ontsnappen aan een rode kaart. Hij trapte de Leeuw finaal onderuit zonder intentie de bal te spelen. Deze "aanslag" werd slechts bestraft met geel...

Na een uur was er een gevaarlijke situatie bij de FC goal. Van Dijk produceerde een halve misser waardoor Luciano kansloos was en de bal voor het doel langs rolde. Burnet bracht met een Haagse aanvaller in de nek uitkomst. Halverwege de tweede helft maakte Kirm zijn opwachting in de basis voor Schet. Binnen vier minuten leed hij vier keer balverlies. Ook de Leeuw ging er kort daarna uit voor Kieftenbeld enSuk verving Zeefuik. Even later ontsnapte FC na een corner van Den Haag. Vicento schoot via de grond op de hand van Luciano en via de lat ging de bal over.

In het laatste kwartier zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. FC knokte ervoor om de winst over de streep te trekken en de residentie brigade bleek onmachtig de gelijkmaker te forceren. Wel wisten ze Luciano te passeren na een handsbal. Het doelpunt werd terecht afgekeurd. Suk zou nog een blessure aan zijn hoofd oplopen na een luchtduel met een Haagse verdediger. Hij kon de wedstrijd uit spelen. Kirm zou nog twee corners nemen die beiden slecht werden genomen. De Sloveen viel ongelukkig in en moet duidelijk wennen aan zijn teamgenoten en de Nederlandse eredivisie.

FC is gestegen naar een tiende plek, Vitesse (thuis) is zondag 16 september de volgende tegenstander.