FC Groningen wint met 2-0 van Roda JC in een matige wedstrijd

Door 8 reacties

FC Groningen heeft na de deceptie van vorige week tegen Heerenveen zich weer een klein beetje kunnen herpakken tegen Roda JC. Door doelpunten van Holla en Matavz werd het uiteindelijk 2-0.

De eerste helft van de wedstrijd was een tempoloos FC Groningen te zien tegen nog een futlozer Roda JC. Eigenlijk ook een logisch gevolg van de middenveldbezetting bij FC Groningen. Tussen Ajilore en Matthijs zag je nauwelijks leeftijdsverschil. Lovre paste zich daarbij naadloos aan. De passie en de swung van vorige week was helemaal weg. In de 10e minuut kwam er eindelijk een schot van Kluin vanuit een corner door Holla. In de 17e minuut kreeg Sankoh zijn vijfde gele kaart aan de broek na een overtreding tegen Cissé, waardoor hij FC Twente volgende week mist. In de 17e minuut was hetHolla die debeste kans van de eerste helft voorgeschoteld kreeg.. Na een voorzet van rechts kopte hij hard in op drie meter afstand van het doel, maar doelman Castro van Roda kon de bal overtikken. In de 24e minuut weer na een corner van Holla kopte Granqvist net naast. In de 35e minuut was Holla net te snel voor hij goed en wel achter de bal kon komen en schoot naast. Vlak voor het rustsignaal na wat geklungel achterin bij FC Groningen kreeg Cissé de bal voor de voeten, maar ook hij faalde hopeloos. Met een fluitconcert gingen de spelers de kleedkamer in, heel raar eigenlijk en tegenstrijdig met wat er vorige week tegen Heerenveen allemaal gebeurde.

De tweede helft was het eerste kwartier voor Roda JC. Heel langzamerhand probeerde men wat kansjes te creeren. Toch in de 50e minuut was er een kansje voor de meeopgerukte Stenman tijdens een doelworsteling in het strafschopgebied van Roda JC. In de 57e minuut kreeg Cissé voor Roda een vrije schietkans maar Luciano kon nog net de vingers er tegenaan krijgen. Na een steekpas van Lovre schoot Berg vlak voor langs. Holla versierde in de 72e minuut op een slimme manier een vrije trap aan de linkerkant. Hij nam de bal zelf door hard in te schieten. Doelman Castro was zo verrast dat hij de bal zelf in zijn eigen doel stompte 1-0.Een paar minuten later schoot Luciano de bal uit naar de vrijstaande Berg die de bal direct voorzette naar de ingevallen Matav die simpel de 2-0 maakte. De wedstrijd was hiermede wel gespeeld. Kansen waren er nog twee keer voor lovre waaronder één bal tegen de lat, maar dat zou een beetje teveel van het goede zijn geweest.

Toch zijn het drie belangrijke behaalde punten in deze matige wedstrijd van de club. Vorige week stond je met niks in een geweldigvoetbalgevecht.

Volgens Holla ( beste man van het veld )was het een moeilijke wedstrijd." We kwamen niet op gang zoals we wilden. Het veld was erg zwaar maar we hebben er voor geknokt waardoor de 1-0 viel. Toen de 2-0 viel was het over en uit. De punten zijn vooral nu erg belangrijk. We hadden een paar wedstrijden verloren dus nu moesten we wel winnen.We moesten gewoon punten pakken om bij de eerste acht te blijven ".

De jonge Pepijn Kluingaf wel toe even aan het tempo te moeten wennen. “Ja, aan het einde van de eerste helft zat ik wel even stuk, maar na de rust ging het wel. Ik had nog wel even door gekund.” Mijn basisdebuut is een bevestiging dat ik goed bezig ben,” vervolgt de jonge aanvaller. “Dit smaakt natuurlijk naar meer, maar ik reken nergens op. Uiteindelijk is mijn doel om hier een vaste plaats te veroveren, maar hoe dat loopt, is natuurlijk altijd afwachten ” aldus Kluin op de officieleFC site.

Naast het verhaal van Kluin werd er ook een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan een ander jongensboek. Tim Matavz begon dit seizoen bij FC Emmen, raakte geblesseerd, ging terug naar Groningen en maakte vrijdag bij zijn rentree in het groenwitte shirt zijn eerste competitiegoal in de Eredivisie. “Fantastisch,” reageerde de aanvaller. “Ik ben blij om weer in Euroborg te zijn en natuurlijk ben ik ook erg blij met mijn eerste doelpunt. Het was een moeilijke wedstrijd waarin zij met veel man verdedigde.”

Trainer van Veldhoven van Roda JC voelde zich duidelijk weggezet en was furieus opscheidsrechter Liesveld. "Het publiek hier in Groningen bepaaldewie er een gele kaart zou krijgen". Ook is ons een duidelijkestrafschop ontzegd. Er was zeker geen overtreding tegen Holla voorafgaand aan de goal die FC Groningen maakte. Aan alle kanten worden wij tegen gewerkt. Ik dacht dat zulke dingen alleen in Belgie gebeurde" aldus van Veldhoven.