FC Groningen wint minimaal van Topklasser AFC ( 1-0 )

Door 2 reacties

FC Groningen is het nieuwe jaar goed begonnen. Op het trainingskamp in Oliva werd de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar winnend afgesloten. De tegenstander, AFC uit Amsterdam kon in de beginfase de Trots van het Noorden goed bijbenen. Grote kansen waren er dan ook niet. Rasmus Lindgren maakte zijn rentree bij de Trots van het Noorden. Gedurende het eerste bedrijf werd de FC steeds sterker. Zivkovic, Ben Moussa en Lindgren wisten niet te scoren. In de tweede helft was de FC een stuk feller. Maaskant wisseldein de rust een volledig elftal. De technische staf wil zoveel mogelijk van iedereen zien. Tien minuten na rust wist Leandro Bacuna het eerste doelpunt van 2013 te scoren. Op aangeven van Paco van Moorsel kon Bacuna oog in oog met de AFC goalie koelbloedig afronden. (1-0) Groningen kreeg in de overige dertig minuten nog genoeg kansen om de score uit te breiden. Onder andereTexeira enBos faalden jammerlijk. FC Groningen won dus moeizaam van AFC.Het resultaat telt op dit moment niet.In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft is het belangrijk om volledig fit, ingespeeld en gemotiveerd te raken zodat de opmaat kan worden ingezet voor een super tweede seizoenshelft.De wedstrijd gegevens, met dank aan de clubsite:

FC Groningen – AFC 1-0 (0-0)
55. Bacuna 1-0

Opstelling FC Groningen 1e helft: Bizot; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman en Burnet; Ben Moussa, De Leeuw en Lindgren; Schet, Zivkovic en Kirm

Opstelling FC Groningen 2e helft: Luciano; Magnasco, Ajilore, Bakker en Van Nieff; Kieftenbeld, Van Moorsel en Sparv; Bacuna (80. Kostic), Texeira en Bos