FC Groningen wint oefenwedstrijd in Mechelen met 2-3

Door 6 reacties

In verband met een contractuele verplichting tussen KV Mechelen en FC Groningen, hetgeen tijdens de overname naar Groningen van centraal verdediger Jonas Ivens door de Belgen was bedongen, namelijk een oefenwedstrijd spelen in Mechelen tijdens hun open dag, stond er vanmiddag deze match op het programma.De wedstrijd zou aanvankelijk om 16.00 uur beginnen maar dit werd tien minuten later omdat de spelersbus van de gasten wat langer over de geplande reistijd had gedaan. De terugkeer van Petter Andersson in het eerste van de FC was een grote bult slagroom op de 2-3 overwinning.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen en de eerste grote kans was voor de snelle aanvaller Diabang als gevolg van een struikelpartij van Ivens, Luciano redde bekwaam. Na 20 minuten ontstond de eerste grote kans voor de FC. Garcia profiteerde dankbaar na knullig balverlies van de Mechelse verdediging en scoorde vanaf de achterlijn via de binnenkant van de paal over de uitkomende doelverdediger Biebauw de 0-1.

Binnen vijf minuten was het 0-2 via het hoofd van notabene Ivens, die zijn oude club dus pijn deed. De Belgen werden tijdens die fase uitstekend vastgezet op hun eigen speelhelft en stonden onder grote druk. KVM speler Van Loo vergreep zich in de eigen zestien meter aan Petter Andersson en via de terecht toegekende strafschop stond het binnen een half uur 0-3,(doelpuntenmaker Van de Laak). De rood gelen hadden niets in te brengen tot aan de rust, FC Groningen was heer en meester. In de slotfase knalde Van de Laak (na een prima steekpass van Garcia) snoeihard op de onderkant van de lat.

Roodgeel had geen trek in een afslachting en kwam snel na depauze op 1-3 via Diabang die de bal hoog in het net schoot. De Mechelaren roken bloed en kregen nog kansen via Iddi en Diabang. In de 67e minuut kwamen de rood gelen op 2-3 via de voet van Wilmet die een mooie combinatie afrondde. Jonas Ivens kreegkort daarnaeen publiekswissel en nam afscheid van zijn oude club. Mamedov en Bossman mochten in de slotfase van de wedstrijd hun officiële debuut maken in de FC hoofdmacht. KV Mechelen zette aan om een gelijkspel uit het vuur te slepen maar kwam niet verder dan een paar afstandsschoten. De Groningese verdediging gaf echter geen krimp meer en hield de 2-3 op het scorebord.

Aankomende zondag wacht thuis de wedstrijd tegen FC Utrecht en zal de selectie weer compleet zijn met onze zeven internationals.

KV Mechelen: Biebauw (63' Thoelen), Soetaers, Wilmet, Dunkovic (45' Iddi), Geudens, Buyens,
Biset, Van Loo, Van Dessel, Chergui, Diabang

FC Groningen: Luciano (46' Van Loo); Kieftenbeld (74' Kunst), Ivens (74' Lachman), Veldmate, Stenman; Hiariej, Metaj, Andersson (46' Keurntjes), Bacuna (83' Mamedov), Van de Laak; Garcia (83' Bossman).

Doelpunten: 19' Garcia (0-1), 25' Ivens (0-2), 28' Van De Laak (0-3 – Penalty),
48' Diabang (1-3), 67' Wilmet (2-3)

Gele kaarten: 90' Hiariej