FC Groningen wint op Woudenstein

Door 0 reacties

FC Groningen is erin geslaagd om drie punten te behalen in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Het werd 2-0, Goran Lovre tekende in de eerste helft op aangeven van Mark Jan Fledderus voor de 1-0. Vier minuten in de tweede helft zorgde kersverse international Luis Suarez voor de 2-0.

FC Groningen startte met aanwinst Meerdink en de van een blessure terugkomende Mark Jan Fledderus in de basis. De eerste kans van de wedstrijd was voor Excelsior, Jarda Simr kwam oog in oog met Bas Roorda maar de Tsjech faalde in de afronding waardoor FC Groningen in de wedstrijd bleef. Groningen speelde niet goed, maar het was voldoende om Excelsior de baas te blijven. Halverwege de eerste helft kwam FC Groningen op voorsprong, de bal kwam terecht bij Mark Jan Fledderus, die zag op zijn beurt Goran Lovre achter de rug van de verdediging van Excelsior weglopen. Waarna hij de bal met een listig steekballetje de bal in de loop gaf van de Servische middenvelder, alleen voor keeper Zwarthoed bleef hij koelbloedig en schoot de 1-0 binnen.

Bij het starten van de tweede helft waren er twee nieuwe gezichten te zien bij de ploeg van trainer Ron Jans. Martijn Meerdink werd vervangen door Luis Suarez. Suarez die vanavond terugkeerde vanuit Columbia waar hij zijn interlanddebuut maakte. Ook moest Bruno Silva wijken, hij werd vervangen door de routinier Paul Matthijs. Met name Suarez deed van zich spreken, koud vier minuten in het veld wist hij al tot scoren te komen. De bal kwam terecht bij Koen van de Laak, die met een perfecte voorzet het groeibriljant van FC Groningen bereikte. Suarez stond helemaal vrij om de 2-0 binnen te koppen, de jongeling was trefzeker en Groningen breidde de score uit. Groningen gaf de rest van de tweede helft de wedstrijd niet meer uit handen, Excelsior probeerde het wel maar kwam er niet echt aan te pas. Yuri Cornelisse was nog dicht bij de 3-0 ,maar de lat lag de aanvaller in de weg. Even later ging Cornelisse geblesseerd het veld af, Ron Jans gunde Donovan Slijngard de resterende minuten zijn debuut. Het bleef 2-0 ,waardoor Excelsior haar tiende nederlaag op rij leed, Groningen klimt weer op de ranglijst, en staat op een achtste plaats.