FC Groningen wint van Excelsior

Door 0 reacties

FC Groningen heeft voor haar eigen publiek een 2-1 zege behaalt op Excelsior uit Rotterdam. Erik Nevland was voor FC Groningen het goudhaantje, hij wist FC Groningen tweemaal op voorsprong te zetten. Excelsior wist de eer te redden door een doelpunt van GuillanoGrot.

Excelsior kwam er verder niet aan te pas. De ‘Trots van het Noorden' had verreweg het meeste balbezit en zette ook flink druk, maar kwam echter pasin de 23ste minuut op voorsprong. Rasmus Lindgren hield met een knappe omhaal knap de bal binnen de lijnen waardoor Nevland de bal binnen kon koppen: 1-0.

Groningen bleef druk zetten maar vergat het af te maken. In de blessuretijd van de eerste helft bleken de gedachten van de Groningers al bij de rust. Waardoor Excelsior na knullig balverlies van Groningen de eerste de beste kans kreeg en die ook meteen benutte: 1-1.

Ook na de rust kwam Excelsior er niet aan te pas. Na mooie kansen van Fledderus en Nevland bleef echter de stand gelijk. Het middenveld en de verdediging van FC Groningen waren prima in orde waardoor de Rotterdammers geen enkele keer gevaarlijk werden.

In de 68ste minuut viel de FC weer eens aan, na een prachtige voorzet van Mark Jan Fledderus kon Nevland zijn tweede van de avond maken. De doelman van Excelsior was kansloos: 2-1.Het bleefechter billenknijpen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Helemaal toen Lindgren in de 81ste minuut na een vermeende kopstoot een rode kaart kreeg. Maar 6 minuten later mocht aan de kant van Excelsior ook Drost het velt verlaten na een tweede gele kaart. Maar de Groningse zege kwam niet meer in gevaar. Voor de zoveelste keer blijven de punten in ‘De Groene Hel van het Noorden’.