FC Groningen wint van Heracles 2-0, Zivkovic maakt zijn debuut

Door 3 reacties

De Trots van het Noorden heeftzichzelf een goede dienst bewezen. In de eigenEuroborg werd er eindelijk weer eens gewonnennadrie eerderethuismatchen.FC Groningen kwam in een zetel te zitten dooreen geweldig eigen doelpunt van Marko Veijenovic na 60 minuten.Even later gooide Michael de Leeuw de wedstrijd op slot door de 2-0 te scoren. Door de overwinning is de Trots van het Noorden het linkerrijtje in geslopen. Scheidsrechter Higler floot een slechte wedstrijd. Volgende week wacht voor de FC in Amsterdam, nummer vier, Ajax.

Eerste helft

FC Groningen begon de wedstrijd met een gewijzigde basis. David Texeira, Femi en Johansson deden gelijk vanaf de eerste minuut mee. De Tukkers mochten de wedstrijd in gang zetten. De ploeg uit Almelo greep vanaf het begin het initiatief. Onze trots, leunde rustig achter over. Hetpositiespel van de gasten was bij vlagen zeer goed te noemen.De ploeg van trainer Peter Bosz wordt ookwel liefkozend het Barca van Nederland genoemd. De mannen van Maaskanthadden in het begin hier veel moeite mee.De eerste kans was dan ook voor Heracles. Everton, konop aangeven van Willie Overtoom scoren, maar schootgehaast voorlangs. Vanaf dat momentliet deFC zich meer zien. Het fysieke werd aangesprokenen dit kwam dan ook ten goedevan het veldspel van Grunn.De betere kansen waren vanaf dat moment voorde Groningers. Eerst was het Maikel Kieftenbeld die een poging waagde, maar zijn schot ging over het doel van Pasveer.David Texeira had de kans op 1-0.De Uruguayaan was niet scherp genoeg oog in oog met dedoelman van de Heracliden. Pasveer redde zijn schot, maar de spits had beter kunnen afleggen op Michael de Leeuw.Armenteros was nog even gevaarlijk maar debrilstand was tevens de ruststand in de Groene Kathedraal.

Tweede helft

Het tweede bedrijf kreeg in eerste instantie het zelfde beeld als zijn voorganger.De Heraclidenwaren in de eerste minuten van de tweede helft doortastender dan de thuisploeg. Tot grote kansen kwamen ze echter niet.Ongeveerzeven minuten na de rust gaf de thuisploeg meer gas. Het publiek pakte dit op en ging achter onze trotsstaan.Het groen-witte leger werd met deaanval gevaarlijker en kwam na een kwartier spelen in de tweede helft op een verdiende voorsprong.Een snelle aanval, kwam uiteindelijk via een voorzet van Kieftenbeld terecht bijVejinovic. Despelerwildede voorzetwegwerken, jammer voor hem maar mooi voor de FCraakte hij de bal volledig verkeerd en schoot het leer snoeihardachter zijn eigen doelman. Door dit doelpunt kreeg de thuisploeg de geest.Drie minuten later verdubbelde de goed spelende Michael deLeeuw( tevens de man off the match )de marge. Johansson pompte de bal het zestienmetergebied in.Met enigfortuin kwam de bal bijDe Leeuw terecht. De middenvelder behieldde rust enschoof het leertegen de duikrichting vangoalie Pasveer.Met dit doelpunt was de wedstrijd beslist. De gasten probeerde van alles, maar konden geen vuist maken. Kwakman, Texeira en Bacuna konden score zelfs verder uitbreiden. Het drietal kon echter niet scoren waardoor de FC eindelijk weer eens won in de eigen Euroborg. Door de overwinning staat de FC op een negende plek op de rangslijst. Heracles Almelo eindigde de wedstrijdoverigens met tien man. Pechvogel Veijnovic werd in de blesurretijd van de wedstrijd na de kleedkamers gestuurd met een rode prent.

Debuut van Zivkovic

In de tweede helft maakteRichairo Zivkovic zijn debuut. De aanvaller is met zijnzestien jaar en 88 dagen de op drie na jongste Eredivisie-debutant. Van de jongeling is het eerste beeld in het vlaggenschip van de FC zeer positief. Zivkovic had zelfs bij zijn debuut kunnen scoren, maar Remko Pasveer voorkwam dit. Voordat we het vergeten, tijdens de wedstrijd van vandaag hebben vier spelers uit de eigen jeugdopleiding mee gedaan. Bacuna, Bos, Bakker en Zivkovic laten zien dat de jeugd de toekomst heeft.

Volgende week wacht in de de hoofdstad, een uitwedstrijd tegen Ajax. De wedstrijd zal aanstaande zaterdag gespeeld worden en begint om kwart voor negen.

Wedstrijdgegevens, met dank aan de clubsite van FC Groningen

Opstelling FC Groningen
Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Johansson (90’ Bakker); Kieftenbeld, Ajilore; Bacuna, De Leeuw (82’ Bos), Kirm; Texeira (84’ Zivkovic).

Opstelling Heracles Almelo
Pasveer; Te Wierik, Rienstra (56’ Davidson), Dorda, Duarte, Armenteros, Vejinovic (92’ rood), Everton, Quansah, Castillion, Overtoom,.
Rest bank: Van Loo, Paljic, Van Mieghem, Van Dijk, Belterman.

Toeschouwers: 19.981
Scores: 60’ Vejinovic (eigen doelpunt) 1-0, 63’ De Leeuw (Johansson) 2-0

Scheidsrechter: Higler
Rode kaart: 92’ Vejinovic (commentaar op de leiding)
Gele kaarten: 54’ Kieftenbeld (overtreding op Te Wierik), 71’ De Leeuw (hinderen doelman), 72’ Duarte, 78’ Kirm (schwalbe)