FC Groningen wint van Veendam 3-0

Door 1 reactie

Nog drie weken dan begint de competitie weer. In aanloop hiervan speelde FC Groningen in Harstede vanavond een oefenwedstrijd tegen Veendam. FC Groningen won met 3-0. Doelpuntenmakers warenKoc, Olijve en Rijsdijk. Femiheeft zich ook weer aangesloten bij de selectie en speelde de eerste helft mee.

Ron Jans liet verdeeld over de hele wedstrijd veel jonge spelers die vorig jaar o.a nog actief in de beloften mee spelen. In een wedstrijd tegen Veendam kon men zien waar deze jongens nu staan. En het moet gezegd worden het brengt swung en allure in het elftal.Door erg onbevangen te spelen had Veendam moeite met de jongelingen. Het tempo werd zowel in de eerste helft als in in de tweede helft hoog gehouden. De bal ging snel rond en de jongelingen pasten zich naadloos aan bij demeer ervaren garde. Een goed teken. FC Groningen bezit talenten en die waarde kon nog wel eens zoveel meer van waarde zijn dan de soap Berg. Rijsdijk ( overgekomen van Sparta ), Olijve, Lachman, Dijkstra om een paar te noemen zijn op de goede weg. Het was duidelijk te zien dat deze jongens al een aantal weken meetrainen met de A selectie.

Toch was het ook weer Koc die zich liet zien. Men roept steeds om een nieuwe spits, maar FC Groningen heeft duidelijk al een goede keus gemaakt om deze talentvolle spits vast te leggen. Steeds weer was hij aanwezig, aanspeelbaar en moeilijk te bespelen. Zijn doelpunt in de eerste helft was van uitzondelijke kwaliteit. Een lobvanaf rand strafschopgebied boven in het hoekje via onderkant lat. Het zal mij niet verbazen dat Ron Jans straks voor deze getalenteerde spits gaat kiezen in de wedstrijd tegen Ajax en hij kan zeker uitgroeien tot publiekslieveling. Natuurlijkis hij er nog niet, maar de scouting kan je een dik compliment geven dat deze speler onder de neus van PSV is weggehaald.

De wedstrijdhad meer een eenrichtingsweg richting Veedam doel. Het verschil tussen Jupileren Eredivisie was duidelijk zichtbaar. Inhet tempo, de balsnelheid en het overzicht lag het grote verschil. In de 8e minuut na rust maakte Rijsdijk via een hard afstandschot de 2-0. Diezelfde Rijsdijk speelde Olijve vrij inde 30e minuut en vervolgens de 3-0 aantekende.Watopviel en waar veel aandacht in de trainingen van de FC Groningen naar uitging, was het direct druk zetten op de tegenstander als die in balbezit kwam. FC Groningen werkt zich langzamerhand toe naar de wedstrijd tegen Ajax. Met Matavz die de laatste twintig minuten nog meespeelde, Koc, Pedersen, Garcia en Koen van der Laakzijn er genoeg mogelijkheden in de spits. En dat is wel eens anders geweest. 10 minuten voor tijd speelde Matavzzich nog eens knap vrij op het middenveld, Koen van der Laak maakte ruimte voor hem,maar Matavz, helemaal vrijgekomen voor de Veendammer goalie, werkte de bal net over het doel. De pakweg 3 á 4000 toeschouwers hebben in ieder geval een leuke wedstrijd gezien waar Veendam ondanks de nederlaag ook optimistisch de competitie in kan gaan, want kwaliteit is daar zeker wel, alleen FC Groningen was gewoon een maatje te groot dit keer.