FC Groningen zet Utrecht simpel aan de kant

Door 0 reacties

FC Groningen gaat Europa in. Door de 2-1 zege van vanmiddag is de UEFA Cup wederom een feit. Voor Groningen scoorde Luis Suarez en Evgeniy Levchenko allebei binnen een kwartier. En zo was na 15 minuten speeltijdGroningen al verzekert van Europees voetbal.

Groningen begon gelijk flitsend en bij het eerste balcontact van Suarez was het ook meteen raak. Met een fantastisch afstandschot (volgens kenners een Sankohtje) liet hij doelman Vorm kansloos en was het de FC die de voorsprong nam. En na 3 minuten was het al gedaan met FC Utrecht. De ploeg kreeg ereen nog zwaardere dobber aan om Europees voetbal te halen. Utrecht liep helemaal een zware deuk op toen Suarez nog geen 9 minuten later werd neergelegd in het strafschop gebied en Levchenko vanaf 11 meter mocht aanleggen voor de 2-0. En die 2-0 kwam er. Vervolgens sloeg de twijfel eventjes toe bij Groningen. Doordrukken of inzakken? Het werd uiteindelijk het laatste, want verder dan wat balletjes achterin rondtikken kwam Groningen niet.

De tweede helft was meer een formaliteit dan dat er echt gevoetbald werd. Utrecht probeerde via Gergor van Dijk nog wat frustratie kwijt te raken, maar meer gebeurde er ook echt niet. De Groene Hel kookte toen de klok op 90 kwam te staan, want die 20.000 wisten het. Zij gaan Europa in!