FC maakt het zich onnodig moeilijk maar wint van VVV

Door 1 reactie

FC Groningen speelde zondagmiddag in eerste instantie een prima wedstrijd tegen VVV-Venlo. De FC speelde fris, creëerde vele kansen en kwam vroeg op voorsprong. Dusan Tadic en Andreas Granqvist zorgden voor twee goede goals. Het leek een gelopen koers, maar na ongeveer een half uur spelen zakte de thuisploeg in. Vlak voor de rust scoorde VVV op gelukkige wijze de aansluitingstreffer, maar de FC antwoordde snel waardoor we met een 3-1 stand gingen rusten. De tweede helft was echter van een bedenkelijk niveau, waardoor Groningen de bezoekers in de wedstrijd lieten komen. Na een uur spelen werd het 3-2 en was de spanning definitief terug. Beide ploegen kregen nog goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.

De opstelling
De FC werd door Pieter Huistra in het veld gestuurd in een 4-2-3-1 formatie, met Tadic en Enevoldsen op de vleugels. Matavz zat weer bij de selectie, maar begon veilig op de bank. Hierdoor startte Pedersen weer in de spits, met Bacuna in zijn rug. Sparv en Hiariej waren wederom de controleurs en ook de verdediging bleef ongewijzigd. Van Loo stond vanwege de schorsing van Luciano weer onder de lat.

Pedersen
Tadic – Bacuna – Enevoldsen
Sparv – Hiariej
Stenman – Granqvist – Ivens – Kieftenbeld
Van Loo

Goed uit de startblokken
De FC vloog uit de startblokken. Al binnen een minuut, kreeg Nicklas Pedersen een dot van een kans op de 1-0. Na een prima aanname schoot Pedersen knap uit de draai, zijn schot spatte uiteen op de paal. Dit was een sein voor Groningen om een belegering te beginnen op het doel van VVV. Na een klein kwartier spelen kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Een vlot lopende aanval zorgde ervoor, dat Dusan Tadic op aangeven van Thomas Enevoldsen de score kon openen.

Daarmee was de honger van de FC nog niet gestild. Iets meer dan vijf minuten na de 1-0, knikte Andreas Granqvist uit een hoekschop de 2-0 binnen. De hoekschop werd genomen door Dusan Tadic, die zijn veertiende assist van het seizoen mocht laten noteren. FC Groningen kreeg via Enevoldsen en Bacuna nog twee grote kansen op 3-0, maar beide spelers faalden jammerlijk. Door deze missers, kreeg Groningen vijf minuten voor de rust, de deksel op de neus. Na halfgebakken omschakelen kon Dario Vujicevic de 2-1 laten aantekenen. Zijn schot krulde via de benen van Granqvist over keeper Brian van Loo heen, die weerloos moest toe kijken.

Lang kon VVV niet genieten van de aansluitingstreffer. Enevoldsen onderschepte een slechte pass van Yoshida en startte aan een goede loopactie. Hij leek even iets te veel te willen, maar toch kreeg de Deen de bal nog goed bij landgenoot Pedersen. Die Deen gleed op zijn beurt de 3-1 binnen, een goede spitsengoal, of was het een eigen doelpunt van De Regt? Ik geef ‘m maar aan Pedersen, want de spits speelde een goede eerste helft en verdiende dat doelpuntje zeker!

Scherpte weg
FC Groningen kon de druk op de tegenstander van de eerste helft, niet voortzetten na de rust. Bacuna kreeg ruim baan in ongeveer de 56e minuut, maar zijn schot vanaf de zestienmeter was teleurstellend en geen probleem voor Kevin Begois. In de snelle tegenstoot kreeg Ruud Boymans voor VVV de kans aan te sluiten bij FC Groningen. Gelukkig voor de FC trof hij de buitenkant van de paal.

Waarschuwing
Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar deze vlieger ging niet op voor onze FC. Na een uur spelen kwam Cullen voor de dromende Kieftenbeld en zorgde voor de 3-2. In de 70e minuut moest de wedstrijd weer beslist worden. Bacuna had een vrije doortocht en alle tijd, maar oog in oog met Begois verprutste Bacuna de kans op 4-2. Wat leidde tot groot ongenoegen bij een deel van het Groningse publiek.

Een paar minuten later werd Tadic bij het inkoppen in de rug geduwd, waardoor de bal over het doel ging. Een kwartiertje voor tijd voorkwam Van Loo de gelijkmaker. Op een vrije trap van Youssef El-Akchaoui grabbelde de keeper, maar dit was genoeg om een doelpunt te voorkomen.

Tim Matavz
Kort daarna maakte Matavz zijn rentree, dit zorgde bij de supporters voor een goede stemming, maar dit leverde voor de rest geen grote kansen meer op. Na twee thuisnederlagen op rij, werden de punten eindelijk weer in eigen huis gehouden. Volgende week speelt de FC een uitwedstrijd in Amsterdam. Groningen knokt nog voor directe plaatsing voor Europees voetbal, de achterstand op plaats vier is namelijk slechts twee punten. ze zullen dan minimaal het spel van de eerste helftmoeten door zetten.