[Update - Fotoalbum toegevoegd] FC onder -23 wint verdiend van SteDoCo

Door Redactie 3 reacties

De wedstrijd van vanmiddag is geëindigd in een 2-1 overwinning. Alle doelpunten vielen na rust. Juninho Bacuna opende tien minuten na de hervatting de score, een minuut of zes later verdubbelde Gijs Jasper de marge op het scorebord. Een minuut of acht voor tijd maakten de gasten via Yilmaz de aansluitingstreffer.

eerste helft
De eerste 45 minuten ging het gelijk op. FC borduurde voortdurend naar openingen en kreeg een paar beste kansen met name voor Juninho Bacuna, Gerald Postma en Michael Breij. Doelman Steinmann moest een paar keer reddend optreden om een achterstand te voorkomen. De gasten gooiden veel fysiek in de strijd en kregen geen echte kansen.

tweede helft
Na de pauze begon SteDoCo meer aan te zetten, echter was het Bacuna die scoorde.

Bacuna gaat uithalen voor de openingstreffer

Daarna was er een fase dat de bezoekers de druk nog meer opvoerden, de 2-0 van Jasper kwam dan ook als geroepen. FC had zeker twee prima kansen op meer, maar had het vizier niet genoeg op scherp.

Dat het dan toch nog 2-1 werd, was te wijten aan een misverstand tussen een verdediger en doelman van der Lei. Yilmaz was de lachende derde en zag zijn zeker houdbare bal - in de verre hoek verdwijnen. Van der Lei reageerde dan ook pissed off op deze onnodige situatie. De slotfase werd daardoor nog even spannend, de gasten probeerden op gelijke hoogte te komen maar FC hield de rijen goed dicht.

FC Groningen Onder -23 is na vijf wedstrijden terug te vinden op een achtste plek. Volgende week speelt het uit tegen de huidige nummer 3, ODIN'59 in Heemskerk.

Opstelling FC Groningen onder-23 (statistieken via FC Groningen)
Stefan van der Lei; Jim de Leeuw, Joël Amakodo, Roland Baas (c), Amir Absalem; Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic (82’ Yassine Zakir), Gerald Postma; Pier Veldman, Gijs Jasper (88’ Tim Riksman), Michael Breij (84’ David Browne).

Rest bank: Erwin Heidekamp, Nicolo Pozzebon, Tim Waterink, Julian Nak.