FC onderuit tegen HSV

Door 1 reactie

Grunn heeft zondagmiddag in Euroborg de eerste nederlaag van het seizoen geleden. HSV, een Duitse suptopper bleek een te grote horde voor de mannen van trainer Pieter Huistra. De Trots van het Noorden ging, in het oefenduel dat geheel in het teken stond van Doe Een Wens Sitchting Nederland, met 0-4 onderuit na een 0-1 achterstand bij rust.

Onze trots begon achterin met drie nieuwelingen. Kwakman, Burnet en Kappelhof vormden met Ivens de defensie. Burnet was in aanvallend opzicht een goede aanvulling, verdedigend bracht de linksback dit duel te weinig.

Een 0-4 uitslag doet vermoeden dat de Trots van het Noorden niks in had te brengen tegen de Oosterburen. In de eerste helft creëerde de FC genoeg kansen om op het scorebord te komen. Sparv kopte vanuit een hoekschop in de handen van keeper Drobny. Tadic had net als Petric van HSV de 1-0 op de schoen, ze faalden beide jammerlijk. Matavz kon in de eerste helft een pingel niet omzetten in een doelpunt.

In de éénentwintigste minuut kwam de FC op een achterstand. Een voorzet van Gökhan Töre kwam via rechtsback Kappelhof ongelukkig tegen de paal, waarna het voor rechtsachter Dennis Diekmeier een kans werd die een E pupil niet zou missen, 0-1.

Na de thee veranderde het spelbeeld. HSV schakelde een tandje bij en FC Groningen had moeite dat tempo bij te benen. Nadat Matavz na ongeveer tien minuten spelen net te laat kwam op een prima voorzet van Bacuna, was het na ongeveer een uur spelen 0-2 voor HSV. Na goed voorbereidend werk van Petric, kon de Koreaanse aanvaller Son Heung-Min de kans omzetten in een doelpunt. Een minuut was de situatie precies andersom. Een slechte inspeelpass vanaf de achterhoede van de FC werd onderschept en nu was het Son die ervoor zorgde dat Petric vrij simpel kon scoren.

FC Groningen was op dat moment de weg volledig kwijt. Helemaal doordat de Duitsers een aantal wissels gingen doorvoeren in de vierenzestigste minuut. Marcell Jansen, die koud luttele seconden in het veld stond, kon een voorzet van rechts binnen werken, 0-4.

De 4-0 nederlaag tegen Hamburger SV is de eerste nederlaag voor de Trots van het Noorden in de voorbereiding. Overmorgen voetbalt de FC nog tegen FC Volendam in Roden. Aanvang van deze "clash" is om 19.00 uur. De laatste wedstrijd in de voorbereiding is tegen de Spaanse suptopper Real Mallorca. Deze wedstrijd zal aanstaande zondag om half 3 worden afgewerkt in Rolde.