FC sluit jaar positief af met thuiszege

Door 1 reactie

FC Groningen heeft gisteravond in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar het jaar positief afgesloten. In de eigen Euroborg werd FC Utrecht met 1-0 verslagen. David Texeira was de gevierde man en tekende voor zijn zevende competitietreffer. De ploeg van Pieter Huistra heeft nu 26 punten uit zeventien wedstrijden behaald en kan nu eerst genieten van de winterstop. In de winterstop speelt de FC een oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden en staat er nog een trainingskamp van 9 t/m 15 januari in Tenerife gepland, alvorens op 22 januari de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Heracles Almelo op de agenda staat.

Groningen speelde met hetzelfde elftal als vorige week in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Bacuna zat dus weer op de bank, en Holla speelde als aanvallende middenvelder.

Het begin van de wedstrijd was direct al voor Groningen. In de tiende minuut was de eerste kans voor Andersson, maar van dichtbij schoot hij op keeper Rob Van Dijk. Even later kreeg Virgil Van Dijk een kans uit een vrije trap, maar ook daarop het Rob Van Dijk een antwoord.

Daarna kreeg Kali een goede kans om Utrecht op voorsprong te zetten. Hij schoot echter over de goal van Luciano. Na kansen van opnieuw Andersson en ook Texeira kreeg kopte Burnet de bal van de doellijn, na een kopbal van Schut.

Direct na rust kwam er een herhaling van de kopbal van Schut, alleen kopte Van Dijk nu, en was het Sneijder die redde voor Utrecht op de doellijn. In de 60e minuut kwam dan eindelijk de eerste goal van de wedstrijd. Groningen kwam via Texiera verdiend op voorsprong, na een assist van Andersson.

Pedersen en Bacuna kwamen nog in het veld voor Andersson en Holla. Utrecht zette nog aan maar kwam niet tot hele grote kansen. De grootste kans was zelfs voor Tadic, die uit de rebound van een schot van Texeira had moeten scoren, maar dat mislukte.

Groningen wint dus met 1-0, en blijft in het spoor van de concurrentie . Het verschil is 2 en 3 punten op Heerenveen en Vitesse, en beide ploegen moeten nog naar de Euroborg. Dat biedt dus perspectief voor de tweede seizoenshelft.