FC speelt gelijk tegen het Turkse Ankarag

Door 3 reacties

Gisteravond heeft de Trots van het Noorden gelijk gespeeld tegen de Turkse middenmoter. In Oude Pekela kon de FC op het nippertje een nederlaag voorkomen.

In de zesde wedstrijd van de oefencampagne ontbraken wegens blessures Johansson, van de Laak, Enevoldsen en Anderson. Er kwamen in totaal 21 andere spelers in actie voor de FC. Van Dijk werd in de eerste helft al snel vervangen door Kwakman.

Van Dijk liep in de eerste helft een enkel blessure op, deze schijnt niet ernstig te zijn. De wedstrijd tegen de nummer dertien van de Turkse competitie van vorig seizoen was geen hoogstaande partij. In de 38e minuut had onze Trots op 1-0 moeten komen. Dusan Tadic mocht van elf meter aantreden, maar faalde jammerlijk. Oog in oog met de keeper verdween zijn inzet dan ook naast het doel. In de 43e minuut kwamen de bezoekers op 0-1 voorsprong. De vrije trap was gepostioneerd op 30 meter van Brian van Loo. De bal van Ishak Dogan belandde pardoes met een stuit achter Van Loo in de linkerkruising. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft vertoonde een zelfde beeld als zijn voorganger. FC Groningen kreeg wel kansen via Pedersen en Kwakman. Pedersen kon de bal niet mee krijgen na een steekpass. Kwakman kreeg een goede kopkans, echter kopte de Volendammer de bal in de handen van de Turkse goalie. Na de kans van Kwakman begon het grote wisselen. Alle aanwezigen op het sportpark in Oude Pekela gingen er vanuit dat de Trots van het Noorden haar eerste nederlaag zou gaan leiden in de voorbereiding.

Een vrije trap in de blessure tijd zorgde ervoor dat de FC toch nog langszij kwam. Aan de linkerkant van het veld mocht Holla aanleggen. Deze situatie was indentiek aan de vrije trap van Ankaragücü. Dit was echter wel in spiegelbeeld waardoor de bal via een stuit in de rechter kruising belandde. Door dit doelpunt is de FC nog steeds ongeslagen in de voorbereiding. De eerst volgende wedstrijd zal gespeeld worden in de Euroborg. Op zondag 24 juli zal HSV in de Borg op bezoek komen, de club van Marcus Berg.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Kappelhof (83’ Luis Pedro) , Ivens (65’ Ajilore), Van Dijk (24’ Kwakman), Burnet (83’ Bakker); Kieftenbeld (73’ Holla), Hiariej (73’ Sparv); Bacuna (65’ Bos), Pedersen (73’ Metaj), Tadic (65’ Batbay); Suk ( 73' Matavz) Toeschouwers: 1.750 Scheidsrechter: Sanders Scores: 43’ Dogan (vrije trap) 0-1; 91’ Holla (vrije trap) 1-1