FC Twente vele malen sterker als Groningen

Door 0 reacties

FC Groningen heeft voor een blamage gezorgd door in het uitduel met FC Twente met 7-1 te verliezen. Een regelrechte afgang voor Groningen en de supporters, want de FC liet helemaal niets zien.

Na een kwartier voetbal kwam FC Twente op voorsprong, voor Twente scoorde Blaise N'kufo vanaf de strafschopstip. Dit nadat Goran Lovre een overtreding had gemaakt. Dezelfde Lovre bracht FC Groningen na 22 minuten voetballen terug in de wedstrijd. Op aangeven van Luis Suarez wist hij Twente doelman Sander Boschker te verschalken.

Vlak voor het rustsignaal krijgt FC Twente een vrije trap KennedyBakircioglu schiet raak, 2-1.
Zeven minuten in de tweede helft, heeft FC Twente nodig om 3-1 te scoren. Wederom was Bakircioglu de doelpuntenmaker. Rasmus Lindgren ontving in de 55e minuut een gele kaart, hierdoor mist hij hoogstwaarschijnlijk de volgende wedstrijd van FC Groningen vanwege een schorsing. Na één uur voetballen greep trainer Ron Jans in van der Linden, Lindgren en Lovre moesten het veld ruimen voor Svejdik, Florén en Salmon In de 71e minuut werd het nog erger voor FC Groningen Blaise N'kufo tekende aan voor de 4-1. Toen Luuk Wilkshare in de 85e minuut voor de 5-1 zorgde kon het Twentse feestje niet meer kapot. Jongeling Sergio Zijler bezorgde FC Groningen een ware afgang door in de 89e en 90e minuut te scoren en daarmee de 7-1 op de borden te zetten. En zo was de afgang compleet.