FC verzuimt om grotere afstand te nemen, einduitslag 2-2

Door 10 reacties

FC Groningen is er vanmiddag niet in geslaagd om Feyenoord net als vorig seizoen, met nul punten naar Rotterdam terug te sturen. De thuisploeg kwam binnen tien minuten tijdens de eerste helft op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Cissé. Na een kwartier nam Bacuna (uit een vrije trap) de gelijkmaker voor zijn rekening. Daarna was onze Trots heer en meester. De Rotterdamse verdediger Kongolo kon binnen een half uur met twee keer geel op zak het veld af. Hij had al na een kwartierzijn eerste prent na een eerdere overtreding op Zeefuik. Vlak voor de pauze werd het goede spel van de thuisploeg beloond. Kieftenbeld schoot op zo'n 25 meter afstand hard op het vijandelijke doel en van Dijk kon de bal van richting veranderen 2-1. Na de rust zou er lange tijd geen verandering meer komen in deze stand. FC domineerde vrijwel de gehele tweede helft en had de beste kansen om de score uit te bouwen. Groen wit verzuimde echter de genade klap uit te delen. In de slotfase zouden de gasten hun enige echte kans van de tweede helft krijgen. Martins Indi scoorde tot onze ontzetting 2-2.

Eerste helft
FC begon prima aan de wedstrijd. Toch zouden het de gasten zijn die op voorsprong kwamen. Een aanval over links door Cissé kon niet voldoende worden afgestopt. Vanuit een soort klutssituatie met Bacuna verdween de bal uiteindelijk over Luciano heen in de verre hoek, net achter de tweede paal. Cissé kon niet verder spelen, hij had last van zijn hamstring. De thuisploeg liet zich niet van slag brengen en bleef voetballen.

Verdediger Kongolo stopte een paar minuten later onreglementair (een in kansrijke positie) Zeefuik af en kreeg een gele kaart. Bacuna nam de vrije trap en schoot de bal in één keer in het Feyenoord doel 1-1. In de fase die volgde kregen Zeefuik (safe doelman Lampou) en de Leeuw (naast gekopt) hun kansen. Toch zou Zeefuik zijn direkte tegenstander Kongolo weer te slim af zijn. De Feyenoorder kreeg zijn tweede gele kaart en was exit. Was het een juiste beslissing van de scheidsrechter, het leek er op dat Zeefuik buitenspel stond. Hoe dan ook, de wedstrijd ging elf tegen tien verder. De vrije trap van weer Bacuna, ging ver naast.

Zeefuik onderscheidde zich kort hierna opnieuw met een mooie aanvallende aktie. Uit de corner kwam helaas niets uit. Na ruim een half uur kwam Bacuna gevaarlijk over de rechterkant door. In plaats van strak voor te geven ging hij voor zijn eigen succes en schoot ongevaarlijk naast. Michael de Leeuw kreeg kort hierna een kans maar kopte in de handen van de Feyenoord doelman. Groningen bleef het betere van het spel houden. Schaken zou nog één keer te slim Bacuna af zijn, het liep met een sisser af. Ook Luciano moest nog één keer handelend optreden, op een kopbal van Pelle.

Vlak voor rust na weer een mooie aanval van de thuisploeg schoot Kieftenbeld van ruime afstand, op het doel van de gasten. Van Dijk kon het harde schot van richting veranderen waardoor doelman Lamprou kansloos was. De 2-1 ruststand was dik verdiend!

Tweede helft
Het eerste kwartier probeerden de gasten de thuisploeg terug te dringen. Rotterdamse kansen vielen echter niet te noteren. De groen witte brigade wist zich prima onder de druk uit te knokken en het duel werd er ondertussen niet vriendelijker op. Tijdens een aanval van de thuisploeg werden Kirm en Bacuna onderuit getrapt door Verhoek en Schaken. Scheidsrechter Gözübüyük liet doorspelen waardoor de aanval mislukte. Even later waren er aan de andere kant van het veld blessure behandelingen voor Zeefuik en Immers. Zeefuik die aan één van zijn ogen geblesseerd leek, liet zich vervangen door Texeira, Immers kon (na een charge van Kappelhof) verder spelen.

Hierna viel er een zeer sterke fase van de thuisploeg te noteren. Texeira schot voorlangs, Kirm zette een prachtige aanvalop aande linkerkant en speeldeTexeira aan die zijnschot tot corner verwerkt ziet worden. Weer Kirm die Lampou tot een redding dwong. En Michael de Leeuw die vanmiddag werkelijk een dot van een kans op de 3-1 om zeep hielp - na eenprachtige aanval over rechts.

In het laatste kwartier van de wedstrijd was er een opstootje tussen de Leeuw en Martins Indi. Beide spelers kregen een gele kaart. Kieftenbeld zou een aantal minuten later nog naast schieten en Kirm zou vanuit zeer kansrijke positie voor het doel van de gasten, over de bal trappen. Wat er precies in de slotfase gebeurd is, mag de ploeg zich (met elf tegen tien) aanrekenen. Een wedstrijd die op dat moment 2-1 staat mag je nooit meer uit handen geven! Het overkwam onze FC. .

De gasten kregen een vrije trap op de speelhelft van FC en pompten de bal in het zestienmetergebied voor Luciano. Kwakman kopte de voorzet recht voor zich uit weg en Martins Indi schoot tegen alle verhoudingen raak 2-2. Wat een domper! In de stand kwam geen verandering meer.

Daarmee deed onze Trots van het Noorden zichzelf wel heel erg tekort. Het had na vandaag op een mooie zesde plek kunnen staan met evenveel punten na acht wedstrijden als de eerste seizoenshelft van vorig jaar. FC staat nu achtste. Over 14 dagen speelt onze Trots de derby van het Noordenin en en tegen Heerenveen.