FC wint van FC Volendam, 3-0

Door 0 reacties

De FC heeft woensdagavond in Roden gewonnen van Volendam. Onze trots stond bij rust al met 1-0 voor. Doelpuntenmaker was Nicklas Pedersen. Na de theepauze kon de FC nog twee keer scoren. De doelpunten kwamen op naam van Leandro Bacuna en Tim Matavz.  De eindstand is dus 3-0, een keurige overwinning in een tot nu toe goede voorbereiding.

Afgelopen zondag leed de FC haar eerste nederlaag in de voorbereiding. In de Eurobrg werd vooral door verdedigend falen verloren tegen het Duitse Hamburger SV. In Roden was het de taak om vooral de verdedigende leerpunten aan te pakken. Met FC Volendam als tegenstander, kwam dat vooral in de eerste helft aardig tot uiting. In balbezit was het voor de rust echter nog niet heel hoogstaand. Veel slordigheden zorgden ervoor dat geen van beide ploegen veel kansen wisten te creëren.

Onze Trots had een groot overwicht, uit deze overwicht vloeiden genoeg kansen. Een kopkans voor Leandro Bacuna uit een voorzet van aanvoerder Dusan Tadic en een vrije trap van Danny Holla leverde nog niks op. In de 41ste minuut  scoorde Groningen haar eerste doelpunt. Door verdedigende falen bij Volendam,  een verdediger van de Oranje hemden raakte de bal totaal verkeerd, hierdoor kon Nicklas Pedersen  de 1-0 eenvoudig in het doel schuiven.

In de tweede helft begon Groningen steeds beter te draaien. Vele mooie en scherpe aangespeelde aanvallen werden ten toon gesteld. In de 55ste minuut rondde Bacuna, een uitstekende pass van Hiariej belandde bij Bacuna, die vrij eenvoudig kon scoren.

Vijf minuten later was het onze topspits Matavz, die ook een treffer achter zijn naam mocht bij schrijven. Op een vrij listig manier verschalkte hij de Volendamse goalie. Het krachtverschil tussen de beide ploegen werd zo wel heel er groot.

De 3-0 was tevens de eindstand. Een goede wedstrijd voor de FC met één minpunt. Johan Kappelhof viel in de eerste helft uit na een bijna perfecte split.

De eerstvolgende wedstrijd voor de FC zal zijn op zondag 31 juli. De tegenstander zal dan zijn Real Mallorca uit de Primera División. Aanvang van de kraker is om half 3.