Gepruts in de achterhoede leidt onnodig verlies in tegen NEC 2-1

Door 2 reacties

De Trots van het Noorden heeft vanmiddag met 2-1 verloren van NEC Nijmegen. De thuisploeg kwam binnen 10 minuten op voorsprong via het hoofd van Van Eijden. Hij kon ongehinderd scoren. NEC was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. In de tweede helft werd dit spelbeeld omgedraaid en domineerde onze Trots de wedstrijd. Na ruim een uur op de klok werd het 1-1 via een afstandschot van Burnet. Zijn pegel werd onbedoeld van richting veranderd door Koolwijk waardoor doelman Sinouh het nakijken had. Tien minuten voor tijd werd het lot van de FC bezegeld. Een tweede onachtzaamheid in de achterhoede leidde de nederlaag in. Van der Velden kreeg alle ruimte om de bal in het strafschopgebied van Bizot aan te nemen en wist met alle gemak zijn vrijstaande ploeggenoot Rieks te vinden die met een bekeken bal Bizot kansloos liet. In de slotfase kreeg Schet zijn tweede gele kaart en kon met rood van het veld. Door deze nederlaag staat FC Groningen slechts één punt boven een nacompetitie plaats.

eerste helft

De eerste mogelijkheid was voor Bacuna die de bal naast doelman Sinouh schoot. De thuisploeg produceerde daartegenover een afzwaaier naast het doel van Bizot. In de tiende minuut was het raak. De gastheren kregen een vrije trap. Nick van der Velden bediende van Eijden die met een rake kopbal Bizot verschalkte. De groen witte achterhoede stond erbij en keek er na...
Wat er tot aan de pauze aan de kant van FC Groningen werd voorgeschoteld voor de meegereisde supporters, het was niet best. Welgeteld kwam de Maaskant brigade tot één kans. Kirm zou uit een lastige hoek tegen doelman Sinouh schieten. De gastheren kregen zeker nog drie kansen maar hadden het vizier niet zuiver genoeg staan waardoor projectielen over het doel van Bizot gingen of dat de keeper redding kon brengen. Een pak slaag dreigde.
FC Groningen opereerde als een tandeloze tijger. Op effectief offensief samenspel viel de ploeg van Maaskant niet te betrappen, slechte steekballen, voorzetten en eindpasses stonden synoniem voor het vele balverlies.
tweede helft
Wat er tijdens de rust in de kleedkamer gezegd is, is ons niet bekend maar FC kroop uit haar schulp. Vijf minuten na de pauze kreeg Grunn een vrije trap. Kirm nam de bal met veel gevoel en Van Dijk kopte (tot onze ontzetting) op de paal. Nijmegen ontsnapte. Even later zou Kees Kwakman nipt naast koppen. Er zat meer vuur in het spel van de gasten en een tegendoelpunt hing in de lucht.
Toch was het de thuisploeg die dicht bij de 2-0 was, Van der Velden knalde op Bizot die de bal knap tot corner verwerkte. Het spel verplaatste zich weer naar de andere kant. Kort daarna werd het toch 1-1. Zeefuik kopte snoeihard in op het doel van Sinouh die de bal kon keren. Even later kon Burnet hard uithalen voor de rand van de vijandelijke zestien. Zijn schot werd van richting veranderd, 1-1!
Het duel had daarna werkelijk alle kanten opgekund. Rieks schoot namens NEC naast, Zeefuik deed dit voor de FC. De vrije trap van George werd bekwaam gered door Bizot. In de tachtigste minuut zou Nec weer op voorsprong komen. De FC verdediging moet een black out hebben gehad... George neemt een inworp op de geheel vrijstaande Van der Velden die vogelvrij in het zestienmeter gebied van Bizot stond. Hij geeft een voorzet op de eveneens zeer vrijstaande ploeggenoot Rieks. De aanvaller schiet van dichtbij de 2-1 in. FC Groningen was terug bij af.
Kort daarna noteerden we nog twee kansen voor de FC. Kirm kapte een paar tegenstanders uit en probeerde Sinouh te verschalken maar de doelman kon de bal er met zijn voet uithalen. Femi die net was ingevallen kreeg een panklare voorzet op zijn hoofd van Burnet maar kopte tot onze ontsteltenis naast.
Vlak voor tijd ontving Schet zijn tweede gele kaart, na iets te enthousiast inkomen op Rieks. Er werd nog drie minuten blessuretijd bijgetrokken en kansen bleven uit. Nederlaag tien is een feit, aankomend weekend wacht de uitwedstrijd tegen runner up AZ.
Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Bizot, Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Lindgren (79’ Ajilore), Kieftenbeld (62’ Texeira), Bacuna; Schet, Zeefuik, Kirm.
Rest bank: Luciano, Sparv, Bos, Van Nieff, Bakker.
Opstelling NEC
Sinouh; Will (82’ Cmovs), Breuer, Van Eijden, Amieux; Van der Velden (91’ Stutter), Palsson, Koolwijk; Foor (58’ George), Platje, Rieks.
Rest bank: Babos, Van den Meiracker, De Looijer, Disveld.
Toeschouwers: 12.111
Scores: 10’ Van Eijden (Van der Velden) 1-0, 67’ Burnet (-), 80’ Rieks (Van der Velden) 2-1.
Scheidsrechter: Van Sichem
Overige officials: Slot, Hoekstra en Ketting
Rode kaart: 71’ en 89’ Schet (tweemaal geel)
Gele kaarten: 41’ Lindgren, 48’ Kieftenbeld, 54’ Palsson, 73’ Van der Velden