Goede uitgangspositie voor Groningen

FC Groningen heeft in Utrecht zich in een goede uitgangspositie gemanouvreerd. In het Galgenwaard stadion werd het 2-2 een knappe prestatie omdat de ploeg van trainer Ron Jans eerst nog met 2-0 achter stond

Groningen begon de wedstrijd fel, en zette Utrecht regelmatig onder druk. Toch opende Utrecht de score, een afvallende corner kwam voor de voeten van Schaken. Hij hield op zijn beurt uit en gaf Brian van Loo het nakijken, 1-0. Groningen leek op dat moment volledig het spoort bijster te zijn. Enkele minuten later was het echter alweer 2-0, Robin Nelisse was de verdediging van de Trots van het Noorden te snel af en maakte het beheerst af.

Na rust was het FC Groningen dat succesvol was in de afronding. Goran Lovre had net de thee naar binnen gewerkt of hij had de 2-1 op zijn pantoffel liggen. Daarna werd de sfeer grimmiger wat resulteerde in een tweetal rode kaarten. Dickoh mocht namens FC Utrecht en Lovre namens FC Groningen voortijdig de kleedkamer opzoeken van scheidsrechter Dick van Egmond.

In de 90e minuut wist Evgeniy Levchenko Groningen alsnog een punt te bezorgen. Zodoende heeft FC Groningen een goede uitgangspositie voor de return wedstrijd voor aankomende zondag. Dan ontmoet Groningen in de eigen Euroborg wederom het Utrecht van Willem van Hanegem.