Goedspelend Oranje onder-19 verliest nipt

Door 0 reacties

FC Groningen-pupil Leonard Nienhuis speelde vanavond meein een nietszeggend kwalificatieduel tegen Duitsland. Beide landen waren al door naar de eliteronde. Het gevolg hiervan was dat we een boeiend duel te zien kregen.

Leonard Nienhuis moest echter na 20 minuten al toezien dat de Duitsers de 1-0 binnenschoven. Duitsland speelde sterker en dwong zijn kansen af. Na rust speelde Oranje beter. Duitsland zakte terug en moest na een klein uur spelen de gelijkmaker incasseren. Leroy Fer tikte knap binnen.In de slotfaseprofiteerdende Duitsers van een fout in de defensie en mochten zij aanleggen vanaf 11 meter. Nienhuis kon de strafschop niet keren en dat maakte Duitsland tot de poulewinnaar.

Volgend jaarspeelt Nederland opnieuw een kwalificatietoernooi. De winnaar van dat toernooi plaatst zich voor het eindtoernooi dat in juli 2009 in Oekraïne wordt gespeeld.