Gouden been Enevoldsen bezorgt Groningen drie punten

Door Redactie 6 reacties

Drie keer is scheepsrecht. Dat gold zaterdagavond in ieder geval voor Thomas Enevoldsen. De middenvelder gaf zijn visitiekaartje af door drie keer te scoren en zo Groningen aan de hand te nemen naar een ruime 2-4 overwinning.

Met drie rake schoten van afstand zorgde Enevoldsen voor de 0-1, 1-3 en de 1-4. Tussendoor scoorde voor Groningen Tim Matavz en voor Sparta Erik Falkenburg. In de tweede helft probeerde de Deen er nog een vierde bij te knopen, maar dit bleek vergeefse moeite.

Het was nou niet zo dat Groningen veel beter was dan de opponent uit Rotterdam.Met name in de tweede helft, toen de equipe van Ron Jans het wel geloofde, was Sparta vaak dreigend zonder echt dotten van kansen te creëeren.

Alleen oud FC Groningen-speler Sander van Gessel wist Luciano nog te passeren. Uit een hoekschop kopte hij de bal recht op Luciano af, die hier geen raad mee wist.

Hier zou Groningen het op het Kasteel bij laten. Het was dat Enevoldsen het vizier meer dan op scherp had staan, van de wellicht toekomstige doelpuntenmachine Nicklas Pedersen kwam ook ditmaal in aanvallend opzicht weinig af.

Groen hart15-12-2009 om 09:01

Piet de Pindakaasdief Totaal niet met je eens. Ik vond Lachman onzeker en had veel fouten. Ben wel fan van hem en hij komt er wel. maar zondag speelde hij heel onzeker!

Greatone15-12-2009 om 13:35

Nu hopen dat Jans durft door te zetten om met 2 spitsen (Pedersen/Matavz) te spelen komende zondag!

Groen hart15-12-2009 om 14:51

Nevland11 Ik verwijt hem niets maar vond hem veel fouten maken en in de pass slordig. En ik verwachtte niets van hem!

campesino15-12-2009 om 19:17

ten eerste: ik ben ontzettend blij met deze onverwachte driepunter. bijzonder welkom in de strijd met het degradatiespook. maar mijn standpunt blijft hetzelfde: JANS ROT OP! ik bedoel, dit is niet de eerste keer dat er een onverwachte overwinning is. maar het is zo wisselvallig als de pest. maar ze kunnen het dus wel. alleen in het meerendeel van de wedstrijden krijgt jans het niet voor elkaar dat het er uit komt. kortom op het kerstraport ee dikke onvoldoende.

FCGmijnclub15-12-2009 om 20:24

@ Campesino, Jans rot op, gebeurd alleen als de groep het niet meer in hem ziet zitten. Tevens kon je bv) zien in de wedstrijd tegen Feyenooit 1e helft dat onze jongens met de beste bedoelingen er tegen aan gingen. Dus de opdracht van onze trainer is duidelijk. Dat het tweede helft inkakte is zoals ook jij weet mentale kwestie, zoals diverse andere wedstrijden dit seizoen. Tevens pechduivel 3 zware blessures! Een trainer die consequent zijn groep niet inspireert, heeft dan weergang op zijn spelers die 90 minuten ongeinspireerd hun wedstrijden ondergaan. Daar is geen sprake van! Tot troost: Jans gaat echt weg en ik weet nu al en MARK MY WORDS, tussen nu en twee jaar lezen we o.a. hier op het forum \"was Jans er nog maar\"......

FCGmijnclub15-12-2009 om 20:34

Steeds na een goede wedstrijd van onze FC zakt de ploeg de week erna weer in elkaar. Na Heerenveen uit (0-1) een nederlaag bij Willem II (2-1), na Vitesse uit (1-5) een nederlaag thuis tegen AZ (0-1), na Heracles thuis (4-1) een nederlaag uit bij RKC (3-1). Ik ga er vanuit dat het deze week anders zal lopen want na de winst bij Sparta uit (4-1) verwacht ik dat we Heerenveen met lege handen naar Friesland terug sturen.
Hallo Appie, Statistisch klopt het dan niet... Volgens mij winnen we dan weer ;) tegen NEC beker.