Groningen boekt winst op Twente

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag een 1-0 zege geboekt op FC Twente. Middenvelder Martijn Meerdink passeerde Bosschker en maakte daarmee zijn eerste doelpunt van het seizoen. Meteen een hele belangrijke, want door deze goal staat Groningen nu vierde op de ranglijst.

Groningen liet de eerste minuten het beste van het spel zien. Al vanaf minuut één was duidelijk te zien dat Groningen veel vechtlust toonde en uit was op een overwinning. Combinaties van het hoogste niveau liepen lekker en al in minuut 2 was er een kansje, maar keeper Sander Bosschker kon simpel redding brengen. Toen Groningen na een kwartier nog niet gescoord had, begon de ploeg van Jans iets te verslappen waardoor ook Twente zijn kansjes kreeg. Met als hoogtepunt een snoeiharde bal op de paal die er vervolgens via de borst van Stenman en de knie van Hersi bijna in de goal vloog. Groningen kwam enkele keren goed weg, omdat met name Sankoh enkele malen zijn man liet lopen.

In de tweede helft zette Groningen wederom meteen druk en na 10 minuten was het raak. Meerdink speelde eerst ruim vier man uit en schoot toensnoeihard via de korte hoek in en liet de keeper van Twente kansloos. De 1-0 was er. En toen ging Groningen zakken en was het de vraag: doordrukken of achteruit hangen? Het werd uiteindelijk van allebei net niks. Groningen wist niet precies wat ze moesten doen. En de trots van het noorden werd ver teruggedrukt op de eigen helft. Van Loo moest nog één keer redden op een vrije trap van Engelaar, en in de laatste minuten hing een doelpunt in de lucht. Maar de tukkers schoten rakelings over, en zo won Groningen met een regelementaire 1-0.