Groningen deelt punten met Fiorentina

FC Groningen heeft haar eerste Europese confrontatie tegen Fiorentina vanavond met 1-1 afgesloten. In de eerste helft zette Goran Lovre de FC verdiend op 1-0. Na de rust kwam Fiorentina via Semioli op gelijke hoogte.

Groningen begon goed aan de wedstrijd en zette meteen een hele boel druk wat uitmonde in één of twee zeer goede kansen. Vooral spelers als Bruno Silva en Martijn Meerdink waren in de eerste helft verruit de besten van FC Groningen. Groningen controleerde het middenveld, en bouwede schijf voor schijf op aan de aanval. Fiorentina kwam er eigenlijk niet aan de te pas, want ook Sankoh, Kruiswijk en Stenman hielden de Italiaanse spitsen met als kopstuk Viera goed in de gaten. Zo goed, dat de laatstgenoemde nauwlijks tot niet aan de bal kwam. Via de goede opbouw komt de bal dan uiteindelijk bij Stef Nijland die een goede voorzet in huis heeft waardoor Goran Lovre de Euroborg tot ontploffing brengt met de 1-0. Dan besluit Fiorentina wat terug te doen, en zijn ze gevaarlijk vaak dicht bij een doelpunt. Daar komt het niet van, en FC Groningen gaat rusten met 1-0 op het scorebord als voorsprong.

Fiorentina gaat de tweede helft vrolijk verder met het voetbal waar zij de eerste helft mee eindigden. Maar de vermoeidheid slaat toe, zo is goed te zien bij Frederik Stenman, Goran Lovre, Erik Nevland en Martijn Meerdink. En Groningen verslapt achterin. Via een goed uitgespeelde counter weet Pazzini dan snoeihard doelman van Loo te verassen en de 1-1 te scoren. De doelman van Groningen krijgt later een evenhard afstandschot te verwerken, die hij zelfs met zijn vuisten moet wegwerken. Het slotoffensief mag dan niet meer baten en zo is de stand voorlopig 1-1.