Groningen geeft open huis in Kerkrade

Door 0 reacties

FC Groningen heeft zich in Kerkrade nou niet bepaald van zijn beste kant laten zien. Met het schaamrood op de kaken voor de vertoonde pot ,dropen de spelers het veld af, na met 5-1 te zijn afgedroogd door de mijnwerkers uit het zuiden. Voor Groningen scoorde Nevland nog wel.

Groningen toonde de hele wedstrijd weinig inzet. Toen de wedstrijd nog niet begonnen was leken de kopjes al te hangen en droop het motto "Vandaag hebben wij er geen zin in." al van de gezichten. Zo zag ook Ron Jans. En dat betaalde zich uit in een doelpunt al gelijk in de eerste minuut door slecht verdedigen van Svjedik en Sankoh in de verdediging. Hadouir kon in de rebound van de paal simpel binnentikken. Hadouir, die tezamen met Oper een prima wedstrijd speelde en de verdediging van Groningen alle hoeken van hun eigen helft liet zien. Aanvallen liepen soepel, want ook op het middenveld was het vaak al waar de problemen begonnen voor de Groningers. Onder andere Meerdink en Lindgren toonden weinig tot geen inzet. Achterin was het alleen Silva die nog enigzins de schade kon herstellen. Die laatgenoemde speelde samen met Nevland nog het redelijkst van allemaal. Nevland kon 22 minuten later door een goede individuele actie van Berg de 1-1 binnenkoppen, achter keeper Castro die tever uitkwam. Het leek daarna alsof Groningen dacht dat ze voorstonden; men verslapte nog meer met als gevolg dat Lamah die minuten later de bal wederom achter van Loo kon werken. Even daarvoor had Oper al een enorme kans gemist doordat een simpel rolletje op de paal net niet binnenviel. Oper scoorde in de 35ste minuut toch nog, waardoor de trots van het noorden met 3-1 op de borden ging rusten.

In de tweede helft leken met namen de middenvelders in de naam van Fledderus en Lindgren en nieuwe inbreng met van de Laak en Metaj er weer bovenop te willen gaan zitten, maar naar 6 minuten was de achterstand al vergroot tot 4-1 en daarmee was het gespeeld. Cissé maakte toen in de 66ste minuut nog de 5-1 en daarmee droop Groningen met het schaamrood op de kaken af. Terechte fluitconcerten van uitsupporters werden niet in dank afgenomen, waarop Silva nog uit zijn slof schoot en dreigende taal de Groningse fans toebeet, om straks elkaar bij de bus even op te zoeken. En zo was er weer een schandalig puntverlies voor FC Groningen.