Groningen heeft moeite met Partizan

Door 0 reacties

FC Groningen heeft in de eerste wedstrijd van de UEFA-Cup een nederlaag geboekt. In het stadion van Partizan Belgrado werd er verloren met 4-2.

FC Groningen kwam na 4 minuten op achterstand door een makkelijk gegeven penalty. Gibril Sankoh kwam in aanraking met Predrag Lazic die gemakkelijk naar de grond ging, Nebojsa Marinkovic was vanaf elf meter trefzeker voor de Serven. Groningen voetbalde 90 minuten tegen 14 man, want met maar liefst 16 keer buitenspel en veel overtredingen tegen FC Groningen was de arbitrage aan de hand van Partizan. In de 16e minuut wist Zanjic Roorda makkelijk voorbij te schieten. Roorda maakte bij dat doelpunt een onzekere indruk.

Koen van de Laak mocht de eerste gele kaart van de wedstrijd in ontvangst nemen van scheidsrechter Lajuks. In de dertigste minuut ging FC Groningen wisselen Glen Salmon ging eraf en Yuri Cornelisse kwam er voor hem in.Het leek erop dat Salmon opnieuw last van zijn rug kreeg. Vlak voor rust werd een Groningse aanval in de kiem gesmoord en wist wederom Nebosja Marinkovic in de daarop volgende aanval de 3-0 te scoren. Na 58 minuten voetballen komt de bal via Koen van de Laak bij Erik Nevland die Mark Jan Fledderus bedient en de 3-1 weet binnen te schieten de bal toucheerde de onderkant van de lat en ging op fraaie wijze het doel in. Waarschijnlijk was de Servische regie onder de indruk van het doelpunt, het werd maarliefst 7 keer getoond. Nog geen minuut later kopte Gibril Sankoh de bal te kort terug op Bas Roorda, Nenad Mirosavljevic kwam er tussen en wist er bijna raad mee maar zijn inzet ging naast.

In de slotfase krijgt Partizan nog een corner de afvallende bal komt bij Bojan Zajic die vervolgens de 4-1 scoord. Het antwoord kwam van Suárez die de bal over oud-PSV doelman Ivica Kralj wist te spelen.

Door deze uitslag moet FC Groningen 28 september met 2-0 winnen, wil het doorgaan. Doordat een uitdoelpunt 2 keer telt, is dat genoeg voor de poulefase. Als Groningen meer strijd levert, dan is dat niet onmogelijk.