Groningen in slotfase langs Vitesse

Door 0 reacties

In een uitverkochte Euroborg heeft FC Groningen tegen Vitesse gewonnen. Negen minuten voor tijd keek FC Groningen nog tegen een 1-3 achterstand aan, deze werd om gebogen in een 4-3 overwinning. Mede dankzij Luis Suárez, die in de slotfase twee maal doel trof en een penalty forceerde.

Al na twee minuten voetballen scoorde voor Vitesse Anduele Pryor op aangeven van Danko Lazovic die door een fout uit de FC verdediging voor kon geven. Levchenko deed voor FC Groningen iets terug door een hoekschop van Lindgren binnen te koppen en te tekenen voor de 1-1. Hersi zet na rust zijn ploeg op voorsprong. Door een rebound kon wederom Hersie scoren komt Vitesse op 1-3. Koen van de Laak wist een penal raak te schieten nadat er een overtreding was begaan op Luis Suárez. Na een prachtige voorzet van Yuri Cornelisse wist Suárez de gelijkmaker te maken 3-3. In de slotminuten van de wedstrijd op aan geven van Erik Nevland was het wederom Luis Suárez die wist te scoren. Suárez was vanmiddag de man aan Groningse zijde zo forceerde hij een penalty en vond hij twee keer het net. Door deze 4-3 overwinning staat FC Groningen op de derde plaats in de competitie.