Groningen krijgt trap achterna van NEC

Door 0 reacties

Groningen is vanmiddag in het McDos Goffertstadion met 5-1 van de mat geveegd door NEC. Het was het eerste verlies in een uitwedstrijd sinds maart 2006, toen voor het laatst uit werd verloren tegen Willem II in Tilburg. Het verlies was mede degevolg van de rode kaart van Ondrej Svjedik.

De eerste 10 minuten had Groningen duidelijk overwicht, maar dankzij een cadeautje van scheidsrechter Wiedemeijer kwam NEC al in de vijfde minuut op voorsprong. Een NEC-speler ging over het been bij Svjedik in de zestien meter, waardoor Svjedik ook zijn eerste gele kaart moest incasseren. Sankoh liet zijn man lopen waardoor Svjedik in moest grijpen. Exact anderhalf minuut later was het raak aan de andere kant, waar een Groninger tijdens een corner naar de grond wordn getrokken. Van de Laak mag aanleggen vanaf elf meter en schiet de bal snoeihard in de kruising. En zo was de stand na zeven minuten weer gelijk, dankzij de hulp van Reinold Wiedemeijer. Amper twee minuten later is er weer een factor wat de wedstrijd ernstig beïnvloed. Sankoh laat wederom zijn man lopen waardoor Svjedik wederom moet ingrijpen en zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakt en kan vertrekken. Vanaf dat moment zakt het langzamerhand in. Groningen weet geen druk meer te zetten en laat zich langzaamaan terugdringen op de eigen helft. In de tweede helft gaat het snel. De spitsen en aanvallende middenvelders Groningen komen eigenlijk niet meeraan de bal. Groningen wordt steeds verder teruggedrukt, en ook Marcus Berg kan er geen verandering meer in brengen. Sankoh gaat vervolgens tot drie keer toe in de fout waardoor er een uitslag van 5-1 volgt.