Groningen mist trein naar volgende ronde

Door 0 reacties

FC Groningen is er niet in geslaagd de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Groningen ging kansloos de boot in met 3-1. 3 goals kwamen op naam van Roy Makaay, de goal voor Groningen was een eigen doelpunt van Sergio Greene.

Groningen liet zich gelijk in het begin al aftroefen door de havenarbeiders uit Rotterdam. In de vierde minuut was het debutant Tom Hariej die knullig weggleed bij Roy Makaay, zodat de spits van Feyenoord de bal simpel achter van Loo langs kon schuiven. En zo stond Groningen na amper 4 minuten voetbal al achter met 1-0. Groningen voetbalde slap, en met name het middenveld en de verdediging bakten er vrij weinig van in de Kuip. Zo kon het ook gebeuren dat Nevland mee moest verdedigen en een speler van Feyenoord naar de grond trok, amper tien minuten later dan de eerste goal. Hevig protesteren van onder andere Meerdink, Nevland en Lindgren brachten Van Sichem niet op een ander idee dan een penalty toe te kennen aan Feyenoord. Ook die werd feiloos ingeschoten. En toen was het ongeloof van de gezichten af te lezen. Een slecht keepende van Loo werd nog voor rust onder druk gezet, speelde de bal te ver voor zich uit en 3-0 was al ruim voor het kwartiertje pauze op de borden gezet.

In de tweede helft was het Groningen die wat meer druk zette, enigzins zijn gezicht weer terugkreeg en af en toe een schot op doel van Timmer mocht lossen. Maar erg overtuigend was het niet. De opbouw van achteruit was mede zo goed, omdat Feyenoord met acht man stond te verdedigen. Toch kreeg Erik Nevland het zo ver dat hij een bal op de goal van Timmer kon vuren, maar de bal werd onderweg door Greene binnengetikt. Zo had Groningen toch nog zijn doelpunt, maar was het vertoonde spel zeer teleurstellend.