Groningen neemt revanche

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vandaag revanche genomen op NEC Nijmegen. In de Euroborg werd NEC met 5-1 te kijk gezet, door doelpunten van Mark Jan Fledderus (2x), Marcus Berg, Goran Lovre en Tom Hiariej. Met de overwinning boekt de FC de grootste eredivisie overwinning sinds 1991, toen SVV/Dodrecht '90 met 5-0 werd verslagen.

Zonder al te sterk te spelen wist FC Groningen de Nijmegenaren onder de duim te houden. Via een penalty zorgde Fledderus voor rust voor 1-0, en binnen 5 minuten schoot hij de FC ook naar de 2-0. In de tweede helft zagen een handje vol meegereisde NEC-supporters hun club op 2-1 komen, maar de feestvreugde werd bruut verstoord door de net ingebrachte Marcus Berg.

Na de 3-1 speelde Groningen bij vlagen gallery play, waaruit ook de 4-1 van Goran Lovre resulteerde. Tom Hiariej zorgde met zijn eerste eredivisie doelpunt voor nog wat extra feestvreugde.

Wat opviel waren verder de acties van Goran Lovre en Girbril Sankoh, die probeerden de tegenstander te vernederen doormiddel van onder andere het hooghouden van de bal. Zowel het Euroborg publiek als trainer Ron Jans waren niet blij met de entertainers, die zelfs een fluitconcert te verdragen kregen.

Zoals gezegd is het de grootste overwinning sinds 1991 voor FC Groningen. Zes keer eerder wist Groningen met meer doelpunten verschil te winnen, en slechts 13 keer in de clubgeschiedenis werden er 5 of meer doelpunten gescoord tijdens een eredivisie wedstrijd.

Groningen zal aanstaande zondag alweer aan de bak moeten tegen Feyenoord, dat het morgen opneemt tegen FC Twente. Vervolgens wachten Roda JC (thuis), en Vitesse (uit).