Groningen sleept punt uit het vuur

Door Redactie 4 reacties

FC Groningen kende vanavond een zeer vervelende start tegen Heracles Almelo. Al na 1 minuut spelen kreeg Femi een rode kaart en moest Groningen met 10 man verder. Het vocht voor wat het waard was, maar kwam in de 51e minuut wel op achterstand. In de slotfase wist het echter nog wel een punt mee te nemen naar het noorden, door een doelpunt van Andersson.

FC Groningen ging positief naar Heracles Almelo toe. Er was slechts 1 wijziging. Stenman was er niet bij waardoor Tom Hiariej de linksbackpositie innam. Je kan nog zo goed trainen en grote plannen hebben, de wedstrijd zou totaal anders verlopen. Het noodlot sloeg in de tweede minuut toe. Na een slordige ingooi van Hiariej en verkeerd instappen van Sankoh zou Ricky van de Berg alleen op keeper Luciano afgaan. Ajilore probeerde dat te corrigeren waarna Van de Berg van Heracles wel heel graag naar de grond ging. ScheidsrechterVan Egmond trok directrood voor Ajilore! Vanaf dat moment was het geen open wedstrijd meer. Lovre werd naar achteren gehaald om de plaats van Ajilore over te nemen, Garcia wat meer hangend op het middenveld en Berg voorin. Een 4-4-1 opstelling.

Heracles probeerde druk te zetten en speelde vooral via de vleugels waar Douglas constant voor gevaar zorgde. De verdediging van FC Groningen onder leiding van Granqvist hield toch redelijk stand en anders was daar Luciano wel die een paar keer excellent reageerde op schoten vanaf de tweede lijn en 1 keer vanaf depunt van het strafschopgebied.

In de tweede helft probeerde Heracles toch nog meer druk te zetten. Een gevaarlijke kopbal van Bas Dost werd perfect gekeerd door Luciano en een doormars van Ricky van de Berg werd ookdoor Luciano gepareerd. Toch sloeg het noodlot een keer toe. Douglas weer hij, speelde Hiariej uit, gaf voor op Dost, die heel knap inkopte, 1-0 . FC Groningen kwam in de tweede helft haast niet aan voetballen toe. Dat lag niet alleen aan FC Groningen maar ook aan het enorme aantal overtredingen (26x ) aan Heracles-zijde. Scheidsrechter Van Egmond vond het maar 3x een gele kaart waardig. Steur maakte 3x op rij een behoorlijke overtreding en werd voor de zekerheid maar gewisseld door zijn trainer, want ook voor hem zat de rode kaart er aan te komen.

In het laatste kwartier zocht FC Groningen toch meer de aanval. De aanvallende middenvelder Petter Andersson en een extra spits Berry Powel werden ingebracht. Sep de Roover ging zich wat meer bemoeien aan de rechterkant met de opbouw wat bijna resulteerde in een doelpunt door Berg. Hij kwam een voetlengte te kort. Vijf minuten voor het einde kwam weer de sterk spelende Granqvist mee naar voren, bediende daarbij Andersson op maat die hard en drooginschoot. 1-1

Een verdiende maar zwaar bevochten punt waarbij Luciano de man van de wedstrijd werd. Een goede keuze van Ron Jans aan het begin van het seizoen. En de Zweden? Die scoren er lustig op los. Volgende week Feyenoord thuis, in een uitverkocht en kolkende Euroborg. Drie wedstrijden 7 punten met een doelsaldo van 7 voor en 1 tegen. We hadden ervoor getekend aan het begin van het seizoen. Forza Grunn!