Groningen speelt nipt gelijk in Alkmaar

Door 0 reacties

Groningen heeft vanmiddag nipt gelijkgespeeld bij AZ Alkmaar. 27 seconden voor het einde wist Svjedik de bal nog in het doel te rossen zodat het 2-2 werd. Door het gelijkspel staat Groningen nu zevende.

FC Groningen begon moeizaam aan de wedstrijd, het eerste half uur was het voornamelijk bezig de organisatie goed te zetten en doelpunten van AZ voorkomen. De ploeg uit de Kaasstad werd erg gevaarlijk het had tal van mogelijkheden en tal van grote kansen. Maar een doelpunt bleef voorlopig uit voor Louis van Gaal en consorten. Uiteindelijk wist Ari de bal over van Loo te wippen. Dit doordat doelman Boy Waterman hem wist te bereiken met een lange uittrap en Sankoh zich op verkeek.

Groningen kwam de beginfase goed door en dat was te merken. Het wist dat er wat te halen was bij het huidige AZ. Na 71 minuten voetballen kwam de gelijkmaker, stoomlocomotief Bruno Silva gaf de bal voor en het was de Zweed Marcus Berg die voor zijn directe tegenstander Ryan Donk kwam. Met een geplaatste bal in de lange hoek gaf hij doelman Waterman het nakijken. Tien minuten later kwam op zeer schlemiele wijze opnieuw de voorsprong. Na een rebound ging de bal via de Zeeuw misschien vijf centimeter over de doellijn, maar die doelputen tellen ook. Het leek af te stevenen op een verliespartij, maar de ploeg van trainer Ron Jans toonde veerkracht. Enkele seconden schoot Ondrej Svejdik een afvallende bal snoeihard tegen de touwen, 2-2!

Een geweldigde prestatie na de zware wedstrijd in Florence! Komende week heeft Groningen rust in verband met interlandwedstrijden. Eerst volgende competitie wedstrijd is 21 oktober als het thuis rivaal Twente ontvangt.