Groningen start tweede seizoenshelft slecht tegen Vitesse

Door 0 reacties

FC Groningen heeft voor het eerst sinds 4 wedstrijden weer eens uit verloren. In Arnhem werd het 3-2. Voor Groningen scoorde Suarez de enige twee treffers. En daarmee is Groningen slecht begonnen aan de tweede helft van het seizoen.

Groningenkon de eerste 25 minuten niet onder de druk van Vitesse en voornamelijk Lazovic weg komen. En toen na 8 minuten de 1-0 werd gescoord, leek het erop dat het weer een beroerde middag voetbal zou worden. Echter, Vitesse kon niet doordrukken en verder dan enkele kansen van Benson, Janssen en Lazovic kwam het eigenlijk niet. Groningen kreeg meer grip op de wedstrijd, durfde naar voren te spelen en kwam verder in de buurt van het doel van Velthuizen. Maar het net werd nog niet gevonden, wat af en toe tot frustratie leidde binnen de selectie die op het veld stond. Ondertussen was Suarez wel trefzeker geworden door de bal mooi onder de benen van Velthuizen door te schuiven. Maar de frustratie bleef enigszins bestaan en werd ook zichtbaar toen Silva enkele malen op de hakken van Lazovic begon te trappen, met tot gevolg dat die vervolgens Silva aan het eind van de eerste helft een beste klap in zijn gezichtgaf. Een rode kaart was daar op zijn plaats geweest. De ruststand: 1-1.

De tweede helft startte Groningen zeer slecht. Binnen 10 minuten waren er 2 doelpunten bijgekomen door matig verdedigen van Sankoh en een penalty veroorzaakt door Svejdik. Die penalty was overigens terecht uitgedeeld door van Boekel. En dus 3-1. Maar Groningen kende veerkracht en wederom schoot Luis Suarez door de benen van Velthuizen de 3-2 binnen. Groningen zocht opnieuw vaak het doel, maar ook Marnix Kolder (die zijn debuut maakte voor ons) kon het net niet vinden. Dat gold ook voor de van een blessure terugkerende Paul Matthijs. En opnieuw kwam er frustratie in het team, waardoor enkele malen bijna de vlam in de plan sloeg. Op het eind werd het dan toch nog feest, want door een flinke ,maar terechte schouderduw, van Sankoh voor de bank van Vitesse op Lazovic. kwamen er toch wat verhitte mensen het veld op die verhaal wilde halen bij Sankoh en Roorda met de ook niet rustgevende woorden: "Wat wil je nu dan?" en "Wat moet je?" ook niet voor een ontspannen sfeer zorgden.