Groningen strijdend ten onder tegen PSV

Door 0 reacties

FC Groningen heeft zaterdagavond gestreden voor de overwinning. Desondanks kwam die er niet. In een prachtige ambiance in de Euroborg werd het 0-2 voor de zuiderlingen en is het tweede verlies in de groene hel een feit.

Groningen was in de in de eerste helft de betere ploeg in de Euroborg. Al in de tweede minuut probeerde Luis Suarez via een halve lob doelman Gomes te klopen, maar de bal schampte de lat en ging over. Groningen zat er goed op en met name de verdedigers zaten er goed op, want de eerste 10 minuten kwam Koné niet aan de bal, evenals Farfán. Groningen probeerde van alles, maar doelman Gomes viel niet te kloppen. Ook het afstandschot dat toch al gauw vanaf een meter of 35 werd geschoten door Danny Holla, werd door de Brazilliaan over het doel getikt. Gomes hield PSV op de been, want na een minuut of 30 had het zo maar 2-0 kunnen staan voor de thuisploeg, mede door goed spel van Girbril Sankoh, Luis Suarez en Danny Holla. Ook de vrije trap van Bruno Silva mocht er zijn, maar ook zijn inzet werd door Gomes overgetikt.

In de tweede helft leek de puf er een beetje uit en de vermoeidheid begon toe te slaan. Groningen zette nog wel druk, maar kwam niet meer zo dicht in het doel van Gomes. PSV begon ook te voelen dat Groningen alles had gegeven en kwam dichter en dichter bij het doel van Bas Roorda. Door goed en vlot balspel na een corner kon Ibrahim Afellay de 1-0 binnen schieten in de lange hoek. Roorda zat er nog wel aan, maar was kansloos. En toen was het weg bij de noordelingen, op enkele afstandschoten van Lindgren en Holla na. Jans ging voor alles of niets door een verdediger te wisselen voor een aanvaller. Ok Yuri Cornelisse kon het niet waarmaken en mede door de deze instelling van Jans vielen er achterin gaten en kon Koné het tweede doelpunt maken. Het werd dus uiteindelijk niets voor de Groningers. De nabeschouwing volgt zo snel mogelijk.