Groningen veegt vloer aan met Telstar

Door 0 reacties

FC Groningen heeft gisteravond de vloer aangeveegd met Stormvogels/Telstar. Groningen won de wedstrijd met 5-1, nadat er in de rust een achterstand was van 0-1. Suarez was de uitblinker van de avond.

Op het sportpark van VV Gomos in Norg presteerde de ploeg van Jans alleen in de tweede helft goed. De eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien. Het spel van Groningen was lang niet optimaal en dat was ook te zien aan een ietwat nerveuze Jans, die om de haverklap ging staan om zijn ploeg aanwijzingen te geven. Bosman scoorde voor de Stormvogels het enige doelpunt in de 42e minuut. Jans heeft in de rust waarschijnlijk eens goed van Leer getrokken tegen zijn mannen, want in de rust waren er maar liefst vijf wissels. En dat wierp zijn vruchten af. In de 63e minuut scoorde Buijs de gelijkmaker al. Groningen kreeg grip op de wedstrijd en Cornelisse maakte in de 75e minuut de 2-1.

VisitekaartjeSuarez

Luis Suarez gaf gelijk zijn visitekaartje af. In minder dan een kwartier maakte hij een loepzuivere hattrick voor FC Groningen. Twee mooie kopballen en een fraaie kapbeweging waren de acties waarmee hij de bal over de doellijn wist te krijgen. De eindstand was dus 5-1 in het voordeel van de FC. Jans was na afloop zeer goedte spreken over de tweede helft. "In de rust heb ik er wat van gezegd dat het spel verre van goed was. Die 5 wissels hebben hun vruchten afgeworpen." Jans was verder uitermate tevreden over Suarez, maar denkt niet dat die gelijk al de eerste wedstrijd in de basis zal staan. "Hij heeft 2 trainingen gemist. Verder heeft hij al een blessure achter de rug. Suarez zit vandaag in het vliegtuig, om een stempel van zijn verblijfsverguning op te halen, om hier te mogen spelen. Jans heeft inmiddels een ruwe schets van de opstelling tegen Feyenoord, maar wil daar uiteraard nog niks over kwijt. Vrijdag 11 augustus is eerst nog de wedstrijd tegen Aston VIlla, thuis in de Euroborg