Groningen veegt Willem II van de mat

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag in eigen huis met 4-1 gewonnen van Willem II. Erik Nevland had een belangrijk aandeel in de overwinning, hij bezorgde FC Groningen de één en 2-0. Hadouir bracht Willem II terug in de wedstrijd, door een strafschop van Levchenko en een doelpunt van Glen Salmon trok FC Groningen toch aan het langste eind.

Het was een vrij tamme eerste helft met eenrichtingsverkeer richting de goal van Willem II, maar doordat de ploeg van Dennis van Wijk op één punt uit was en de verdediging op slot gooide, was er geen doorkomen aan en bleef de ploeg achterin circuleren en werd af en toe Lovre aangespeeld. Die wist de bal uiteindelijk bij Suarez te krijgen, die met een voorzet achter het standbeen langs de bal bij Nevland kreeg, die vervolgens in de lange hoek kopte. Verder bleef het rustig en met 1-0 werd er gerust.

In de tweede helft werd het iets spannender. Willem II zette goed druk en kreeg 2 á 3 kansen op doel, maar door een prima Bas Roorda bleef het 1-0. Nevland maakte wel zijn tweede, uit een hoekschop van Cornelisse. Het werd toch nog even spannend, want Hadouir haalde eens flink uit en schoot de 2-1 binnen. Groningen kwam goed weg, want even later had Willem II vrije doortocht,en schoot een Tilburger op doel. De bal kaatste terug op een speler die raak schoot, maar die stond buitenspel en zo ging het Tilburgse feestje niet door. Nog geen 10 minuten later maakte Baelum hands en gaf Wiedemeijer een strafschop. Ondanks dat het publiek om Cornelisse schreeuwde, nam Levchenko toch de penal en schoot prima in, 3-1. In de allerlaatste minuut mocht invaller Salmon ook zijn goal nog meepikken, en door prima uitspelen van Sengier werd de eindstand 4-1.

Een zwaar verdiende overwinning waar de Noordelingen zeker kracht uit kunnen putten. De nabeschouwing volgt morgen.