Groningen verliest in Breda

Door Redactie 4 reacties

Gisteravond heeft FC Groningen de uitwedstrijd in Breda tegen NAC met 1-0 verloren. Het enige doelpunt werd in 83e minuut gescoord door Penders. Door deze uitslag is FC Groningen gezakt naar de 5e plaats in de Eredivisie.

Na het gelijkspel in in Nijmegen van afgelopen woensdag moesten de mannen van Ron Jans het opnemen tegen NAC Breda in Breda. NAC doet het net als FC Groningen uitstekend (stonden ook al eens op nummer 1) en op papier was het een topper. FC Groningen moest het doen zonder vaste basisklanten Granqvist (1 wedstrijd schorsing na rode kaart tegen NEC), Levchenko, Femi, Stenman (allen geblesseerd). Ook Hiariej en Meerdink waren nog niet wedstrijdfit. Hierdoor was er wederom een basisplaats voor Svejdik die nu centraal speelde (en niet linksachter tegen NEC). Metaj was nu de linksachter als vervanger van Stenman. Matthijs was wederom de vervanger van Femi. Ook was er weer een basisplaat voor Powel zodat Andersson een linie terug ging, hierdoor zat van de Laak op de bank.

De uitvoering was helaas minder dan een topper te noemen. De wedstrijd op zich ging gelijk op en was spannend tot het einde maar NAC had het betere van het spel en ook over de gehele wedstrijd gezien de beter kansen. FC Groningen begon nog wel fel aan de wedstrijd wat al vroeg resulteerde en een knap schot van Lovre die ternouwernood werd gekeerd door Ten Rouwelaar.

Helaas kreeg Groningen daarna minder kansen en grip op de wedstrijd en werd het spel ook minder. NAC nam de regie over maar veel kansen kregen ze nog niet, pas vlak voor tijd redde Luciano bekwaam op goede afstandsschoten van Csaba Feher en oud-FC Groningen speler Kurt Elshot.

Na de rust een zelfde spelbeeld, NAC had beter van het spel en kreeg wel wat kansjes maar wederom was de afwerking onzuiver of stond Luciano in de weg. Deze zelfde Luciano was helaas wel betrokken bij het enige doelpunt dat in de 83e minuut viel. Een kopbal van topscorer Amoah (die verder onzichtbaar was mede door toedoen van Sankoh en Svejdik) kreeg Luciano niet onder controle en de bal viel pardoes voor de voeten van Penders die methet buitenkansje wel raad wist 1-0.

Na deze goal probeerde Groningen het nog wel ( Jans bracht vd Laak en Garcia nog binnen de lijnen en ook Cahais maakte nog paar minuten mee) maar ontbeerde het de nodige veerkracht om nog wat te kunnen forceren. In de laatste minuut kreeg Mitiliga van NAC nog de rode kaart nadat hij Berg een slag gaf (die daarvoor Ten Rouwelaar een duwtje gaf). NAC incasseerde hiermee zijn 2 rode kaart binnen een week nadat Lurling al rood had gekregen tegen Twente na een oerdomme actie. De rode kaart had geen effect meer op het spel en daarmee bleven de 3 punten in Breda. NAC steeg door de overwinning naar een 3e plaats met 19 punten uit9 wedstrijden (gedeeld met Ajax en AZ). FC Groningen zakte door de nederlaag naar de 5e plek met 17 punten uit 9.

Komende zondag speelt FC Groningen thuis tegen hekkensluiter FC Volendam. Hopelijk zijn dan aantal geblesseerden weer terug en blijven de 3 punten in Groningen.