Groningen verliest met 0-2 van Utrecht, play-offs voorbij

Door 4 reacties

FC Groningen is vanmiddag thuis in de Euroborg strijdendten ondergegaan tegen FC Utrecht. In de eerste helft rond de 38e minuut scoorde Van Wolfswinkel 0-1. In de tweede helft bepaalde Asare tijdens de 81e minuut de eindstand0-2. Over de gehele wedstrijd beschouwd heeft onze groen witte trots geen enkele aanspraak kunnen maken op een goed resultaat. Daarvoor mistede ploeg (geteisterd door een waslijst met geblesseerden) teveel kwaliteit. Hiermee is er een einde gekomen van ditseizoen.

Eerste helft
Wie gedacht had dat FC Groningen met veel vuurwerk uit de startblokken zou schieten kwam bedrogen uit. Ondanks de beste bedoelingen, het meeste balbezit en de prima inzet, lag er van meet af aan teveel twijfel in het spel en de angst voor de counter. Kansen, nihil. Over de gehele eerste helft beschouwd was er een mogelijkheid voor Bacuna die over het vijandelijke doel schoot. Daarvoor had Utrechter Alje Schut de bal in de handen gekopt van doelman Luciano. Het probleem voor Dé FC was dat het vanmiddag geen grip kreeg op het middenveld. Een goede aansluiting tussen de linies ontbrak, het team voetbalde zonder creativiteit. Veelvuldig werd de lange bal van achteruit naar voren gespeeld waardoor er nooit echt gevaar kon komen omdat de Utrechtse defensie hier wel raad mee wist. Bepalend werd de 38e minuut. FC Groningen kreeg een vrije trap op de speelhelft van de rood witten, de bal werd voorgezet, ingeleverd en verdediger Cornelisse lanceerde met een diepe bal aanvaller Van Wolfswinkel die onberispelijk kon afronden 0-1. Verdediger Blind zag er niet goed uit. Onze linkerkant lag op dat moment helemaal open. Terugdenkend aan de wedstrijd in Utrecht leek deze situatie op een kopie, namelijk in balbezit zijn, de bal verliezen en organisatorisch verkeerd staan. FC Groningen herpakte zich zonder tot kansen te komen.

Tweede helft
In een alles of niets poging werden Sparv en Pedersen vervangen door Lucius en Lachman. Granqvist werd naar voren gedirigeerd als extra aanvallend aanspeelpunt. FC Groningen probeerde met nog meer druk en opportunisme FC Utrecht op de knieën te dwingen. Ondertussen moest Blind (enkelblessure) worden vervangen door Olijve. In de 52e minuut was er ophef rond Matavz. Twee Utrecht spelers namen hem in de mangel binnen het zestien meter gebied. Scheidsrechter Nijhuis zag er niets in. Kort daarna brak van Wolfswinkel weer uit. Hiariej zette een tackle in die bestraft werd met een gele kaart. In de 57e minuut kreeg van de Laak de beste kans op de gelijkmaker na een spaarzame goede combinatie uit het middenveld. Zijn inzet eindigde in de handen van doelman Vorm. Even later in een andere situatie kopte van de Laak naast. Daarna brak de fase aan dat de krachten en het geloof op een goed resultaat wegvloeiden. De Utrechters kregen de wedstrijd steeds meer in handen. Dit resulteerde in een paar hachelijke situaties voor en op het doel van Luciano die bekwaam reddingen verrichte. In de 81e minuut ronde Asare bekwaam af na een goede voorzet van Mertens. Granqvist schoot nog één keer gevaarlijk op het Utrecht doel. De wedstrijd was gespeeld. Het seizoen afgelopen. FC Groningen gaat niet verder naar de tweede ronde.

Opstelling FC Groningen: Luciano, Hiariej, Sankoh, Granqvist, Blind (Olijve '49), Van de Laak, Sparv (Lachman '46), Bacuna, Enevoldsen, Pedersen (Lucius'46), Matavz

Restbank: Van Loo, Koç, Kluin, Menting.

Toeschouwers: 12.063
Gele kaarten: Hiariej (overtreding op van Wolfswinkel

Scheidsrechter: B. Nijhuis
Assistenten: C. Droste en R. van de Ven
Vierde official: M. Winter